Prava Ljudmila iz Černobilja ispričala svoju priču… Kaže da je HBO serija puna laži i manipulacija

0
659
Oglasi
Ljudmila Ignatenk, Chernobyl/Photo: printscreen
Ljudmila Ignatenk, Chernobyl/Photo: printscreen

Popularna serija Černobilj osvojila je tri Emmy nagrade i ponovo skrenula pažnju sveta na tok događaja nuklearne katastrofe koja se dogodila u Ukrajini 1986. godine.

Jedan od glavnih likova te serije je Ljudmila Ignatenko, supruga jednog od prvih vatrogasaca koji je umro, rekla je za BBC kako nikada nije dala dozvolu HBO-u da prenese njenu priču i tvrdi da je nakon serije morala da se krije zbog medijskog uznemiravanja.

– Kada sam saznala da će se snimati serija o meni, osećala sam se loše i uznemireno. Novinari su me uhodilii. Znali su da postave nogu između vrata mog stana kako ne bih mogla da ih zatvorim – ispričala je Ignatenko.

– Kada sam posetila svog supruga u bolnici, izvukao je ispod jastuka tri karanfila. To je bilo poslednje cveće koje mi je poklonio. Do kraja života ću se sećati kako smo u bolnici zajedno stajali pored prozora, to je bio naš zadnji romantični trenutak – rekla je.

Nakon završetka serije Černobil, Ljudmila Ignatenko se suočila s kritikama.

– Neki su mi govorili da sam ubila svoje dete jer sam u bolnici sedela pored svog muža. Ali recite mi, kako sam ga mogla tada napustiti? Mislila sam da je beba sigurna. Tada nismo znali ništa o radijaciji – rekla je Ljudmila Ignatenko i dodala kako smatra da se kompanija koja je snimala seriju loše ponela prema njoj jer im nije dala dozvolu da ispričaju njenu priču niti su se s njom ikada sastali.

HBO ima drugačiju priču

– Primila sam poziv iz Moskve u kojem mi je neko rekao da su snimali seriju u Letoniji i Kijevu i da su me pokušali dobiti, ali nisu uspeli. Ponudili su mi 3.000 dolara. Serija je tada već bila snimljena. Upitala sam ih: ‘Zašto biste mi to platili?’ Rekli su: ‘Zato što postojite’. Rekla sam im da niko ne plaća za takve stvari i spustila im slušalicu – kazala je.

– Mislila sam da se radi o nekoj prevari. Uznemirilo me i to što poziv dolazi iz Moskve, a mi imamo napete odnose s Rusijom – rekla je Ljudmila Ignatenko.

– Bilo mi je teško da gledam seriju, u njoj je bilo puno neistine. Prikazali su me kako stojim i držim cipele mog supruga na sahrani. Da, istina je da su ga pokopali bez cipela na nogama, ali cipele su bile pored njega – dodala je.

Iz kompanija HBO i Sky rekli su da su tokom snimanja često sarađivali sa Ljudmilom Ignatenko i da ona ni u jednom trenutku nije rekla da ne želi da se u seriji ispriča priča o njoj ili njenom suprugu.

HL/Izvor: index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime