Pozorišni festival Upad od 31. oktobra do 5. novembra u novosadskoj Fabrici

0
181
Predstava devojčice, autor Ružica Ristivojević
Oglasi

Pozorišni festival Upad koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, održava se peti peti put, od 31. oktobra do 5. novembra u novosadskoj Fabrici .

Osnovna ideja festivala je promovisanje i popularizacija pozorišne umetnosti za mlade, a sve predstave u programu izabrali su aktivni mladi gledaoci: Anja Pejinović, Marija Đurđević, Pavle Hrnčić, Višnja Vukajlović, Jelena Laketić, Petra Protić, Mila Pajić, Ameli Stakić, Staša Kecmanović i Lana Trklja.

Gidionov čvor foto Mila Pejić

Festival počinje u utorak 31. oktobra kada će biti izvedena predstava “O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?”, a nastavlja se 1. novembra kada je na repertoaru predstava “Gidionov čvor”.

U petak 3. novembra biće izvedena predstava “Devojčice“, a u subotu 4. novembra “Na litici“. Festival će zatvoriti predstava “Major i Helena“, koja će biti izvedena u nedelju, 5. novembra.

Sve predstave počinju u 20:00 časova.

Major i Helena, foto Dejan Krstić

Za učenike i studente ulaz je besplatan na sve predstave, uz obaveznu rezervaciju ulaznica na ovom linku.

Redovna cena ulaznica biće 500 dinara i moći će da se kupe pred početak predstava u SKCNS Fabrici.

NA LITICI, foto Jana Stanisavljević

Prethodnih godina, “Upad“ oje bio rganizovan u sklopu međunarodnog projekta “Be SpectACTive!” koji podržava EU program Kreativna Evropa, a čiji fokus je razvoj aktivne publike i participacija, kao i međunarodna mobilnost umetnika.

Od ove godine, Festival nastavlja da se razvija samostalno, u produkciji Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime