Pozitiva stiže u park Čair… Od četvrtka do nedelje festival PozitivNI u Nišu

0
248
Oglasi
Photo: Facebook @pozitivni.kao.nekad
Photo: Facebook @pozitivni.kao.nekad

Jedna od najposećenijih manifestacija u južnoj Srbiji, ove godine će šarenolikim programom obeležiti petu godinu održavanja.

Festival PozitivNI će biti održan od 30. maja do 2. juna u parku Čair. U četvorodnevnom programu posetioci će imati priliku da uživaju u koncertima, klasičnoj i alternativnoj umetnosti, sportu i rekreaciji kao i ostalim interaktivnim sadržajima.

Photo: Promo (PozitivNI festival)
Photo: Promo (PozitivNI festival)

Prvi dan – 30. maj – KlasičNI (park Čair od 18:00 do 22:00 časa)

KlasičNI dan biće u znaku muzičko-scenskog spektakla u sopstvenoj produkciji – “Harmony and understanding”, koji će takođe biti i slogan ovogodišnjeg festivala.

Povodom obeležavanja 40 godina kultnog filma “Kosa”, blizu 100 niških muzičara i umetnika nastupiće na svečanom otvaranju.

Takođe, posetioci će imati priliku da uživaju u izložbi nagrađivane ruske slikarke Sofije Ječine, kao i pretpremijeri igranog filma nišlije Stefana M. Mladenovića “Lui Lack, tu no tienes la culpa”.

Svi pozitivci će 30. maja uživati i u koncertima studenata Fakulteta umetnosti i učenika Srednje muzičke škole iz Niša. 

Josipa Lisac/ Photo: Mare Milin
Josipa Lisac/ Photo: Mare Milin

Drugi dan – 31. maj – NIški (park Čair od 18:00 do 23:00 časa)

Buđenje urbane kulture grada najboljim svirkama u parku Čair. Drugi dan festivala obeležiće nastup najveće jugoslovenske dive Josipe Lisac, dok će publika takođe moći da uživa uz zvuke benda Hotspot i pančevačke grupe Zashto Kafka?

Photo: Promo (PozitivNI)
Photo: Promo (PozitivNI)

Treći dan – 1. jun – RadosNI i AlternativNI (park Čair)

Treći dan festivala namenjen je deci i ljubiteljima alternativne umetnosti.

Prvi deo programa pod nazivom RadosNI, trajaće od 10:00 do 15:00 časova i biće rezerviran za najmlađe posetioce koji će uživati u interaktivnim, kreativnim radionicama, dečijem bioskopu i performansima animatora, plesača, dečijih horova i bendova.

Drugi deo dana, posvećen modernoj umetnosti, trajaće od 18:00 do 02:00 časa iza ponoći, a najavljeni su nastupi bendova Ničim izazvan, Lollobrigida kao i pevačice Bojane Vunturišević, ali i drugih bendova koji su izabrani putem javnog konkursa.

Takođe, posetioci će moći da saznaju nešto više o body artu, stripovima i grafitima, dok će ujedno uživati u alternativnom plesu, hip-hopu ili džez baletu.

Lollobrigita/ Photo: Lampshade Media
Lollobrigita/ Photo: Lampshade Media

Četvrti dan – 2. jun – PrirodNI (park Čair od 10:00 do 20:00 časova)

Poslednji dan festivala biće u znaku prirode i filtriranja duha i tela. Uz veliki izlet u Čairu, posetioce će dočekati na desetine sportskih klubova iz Niša i Beograda.

Ovaj dan, koji je u znaku porodice i rekreacije, omogućiće posetiocima da se uz raznovrsne radionice zabave i oprobaju u sportovima i različitim fizičkim aktivnostima.

Festival PozitivNI nastao je pre pet godina, sa idejom buđenja duha urbanog Niša. Cilj organizatora je da kroz spoj klasicizma i alternative, muzike i sporta, pozorišta i prirode pruže Nišlijama malo pozitive koja s vremena na vreme nedostaje.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve dane festivala biće slobodan za posetioce.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime