Pozdrav sa “planete Irska”… Lord Of the Dance priredili istinski audio-vizuleni spektakl na Tašu

0
182
Lord of the Dance na Tasmajdanu /Photo: Live production
Oglasi

Planetarno popularna irska muzičko-plesna trupa Lord of the Dance ponovo je u Beogradu, na Tašmajdanu, u organizaciji promoterske kuće Long Play, priredila 90-minutni spektakl za pamćenje u sklopu turneje “25 godina ovacija na nogama”.

Oduševljeni posetioci uživali su pod vedrim nebom u novoj, ali, kao i sve ranije, jednako impresivnoj koreografiji čuvenog Majkla Fletlija, i kompozicijama koje su postale zaštitni znak Lord Of the Dance projekta.

Lord of the Dance na Tasmajdanu /Photo: Live production

Postava sa 40 plesača fascinirala je sve prisutne tačkama specijalno pripremljenim za ovu, slavljeničku predstavu, uz najsavremenije vizuelne efekte.

Početak šoua je, zvučno, išao u prilog tezi mnogih da u korenu irske i srpske tradicionalne muzike ima dosta toga zajedničkog, a onda se, sa prvim ritmovima i naznakama osavremenjenog zvuka, prolomio i prvi snažan aplauz.

Lord of the Dance na Tasmajdanu /Photo: Live production

Masovne plesne tačke u trenu su se smenjivale sa intimnim, emotivnim, vokalnim interpretacijama. Sve to na jedinstven način oslikava mladog glavnog junaka i njegovu borbu protiv mračnih sila za očuvanje “planete Irske” prožimajući njenu istoriju, folklor kao i biblijske momente.

Odzvanjali su Tašmajdanom savršeno uvežbani koraci kao poseban instrument, a ubrzanjem bi izazvali pravu euforiju oduševljene publike. Ona je, zapravo, od početka do kraja bila aktivan učesnik predstave, podeljene u dva čina. Dlanovima u ritmu podržavala je umetnike i značajno doprinela celokupnom utisku.

Eksplozivna završna tačka izmamila je potpunu egzaltiranost prisutnih, pa su se Irci, nošeni takvom podrškom, vratili na bis i Beogradu podarili još jednu razigranu tačku, ovoga puta za definitivan kraj.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime