POVRATAK LAUFERA: Urban&4 večeras u Mikseru

0
306
Oglasi
Damir Uraban/ Photo: facebook
Damir Urban/ Photo: facebook

Drugo izdanje “Savamala New Year”s Festa” zatvara se danas velikim novogodišnjim koncertom jednog od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona Damira Urbana.

Posle zapaženog koncerta u martu 2015, Urban&4 se vraćaju da zatvore novogodišnji ciklus koncerata u Mikser hausu na veliku radost domaćih fanova.

[accordion title=’Jedan i jedini… Laufer’]

Damir Urban/Photo: facebook@Damir Urban page
Damir Urban/Photo: facebook@Damir Urban page

Pevač, tekstopisac, gitarista, Damir Urban je postao prepoznatljiv već nakon prvog Laufer albuma. Nakon rasformiravanja po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rok bendova ikada, karijeru nastavlja 1996. godine sa bendom 4, uspešno izvedenim zaokretom u zvuku na albumu “Otrovna kiša”, nakon kojeg su usledili “Žena dijete” i singlovi “Odlučio sam da te volim”, “Mala truba”, “Samo”, “Ruke”. Album “Retro” iz 2004. doneo je veliki hit “Mjesta za mene”, posle kojeg je 2009. usledilo izdanje “Hello”, a 2012. i nagrađeni EP “Kundera”.[/accordion]
Posle osvajanja Doma sportova u Zagrebu, objavljivanja novog albuma “Mamut” i izdanja “Live 2015” – zapisa sa dosad najvećeg samostalnog koncerta Urbana&4, održanog u rasprodatom zagrebačkom Domu sportova, Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman nastupiće i pred beogradskom publikom.

Urban&4 će provesti publiku kroz tri decenije dugu karijeru i podsetiti na kultne numere kao što su “Budi moja voda”, “Mjesta za mene”, “Odlučio sam da te volim”, “Nebo”, “Astronaut”, pa sve do novijih, koje status “kultnih” tek čeka, “Sutra ćemo pričati”, “Ribe” i “Priđi mi bliže”, sa aktuelnog “Mamuta”, albuma koji je proglašen jednim od najboljih u regionu 2014. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime