Povratak autentičnih heroja Novog talasa… Riječki Paraf regionalnu turneju počinje 13. decembra u Novom Sadu

0
222
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Riječki bend Paraf kreće na veliku regionalnu turneju koja počinje 13. decembra u Novom Sadu, u studiju Firchie Think Tank.

Na turneji će promovisati CD box-set “Sabrana dela 1976-1987” koji uključuje sve njihove albume i singlove, neobjavljeni live album kao i vinil “Zastave” (nedavno ponovo objavljen kao specijalno izdanje povodom 35. godišnjice originalnog albuma).

Koncert u Novom Sadu biće prilika za sve ljubitelje panka, post-panka i novog talasa da uživaju u energičnom, pravom rokerskom izvođenju pesama “Moj život je novi val”, “Živjela Jugoslavija”, “Javna kupatila”, “Zastave”…

Ekipu Parafa čine: Vim Cola (vokal), Valter Kocijančić (vokal, gitara), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varlen (sinth), Iva Močibob (vokal), Vlado Simcich Vava (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Deni Šesnić (gitara).

– Drago mi je što se vraćamo u Novi Sad posle toliko decenija! Radujemo se šta ćemo nastupiti pred publikom koja nas poznaje od početka, koja je rasla s nama. Uzbuđeni smo što vidimo mlađu generaciju u našoj publici, decu koja se nisu ni rodila kad smo počeli, a ipak nas danas slušaju – kaže Valter Kocijančić.

Paraf je imao ključni uticaj na muzičke događaje bivše države. Bili su među prvim punk sastavima u regionu i s ljubljanskim Pankrtima uveli globalnu muzičku revoluciju koju su predvodili Sex Pistols, The Clash, The Damned…

DreDDup/ Photo: Promo
DreDDup/ Photo: Promo

Lokalna podrška biće novosadski indastrijal rok bend DreDDup koji je na sceni od 1997. godine i iza sebe ima osam studijskih albuma.

Jedan su od retkih srpskih bendova koji je imao nekoliko Evropskih turneja. Poput Parafa, jedni su od pionira svog zvuka u Srbiji a njihovi nastupi okarakterisani su od strane kritičara kao energični, opasni i ispunjeni elementima teatra.

Tokom godina otvarali su ispred velikih svetskih imena poput: The Prodigy, Marilyn Manson, Soulfly, Deathstars, Toy Dolls…

DreDDup će ovom prilikom izvesti svoj energičniji set začinjen pesmama sa početka karijere.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime