Poslednji ples Stivena Tajlera i ekipe… Aerosmith krenuo na oproštajnu turneju, evo kako je bilo u Filadelfiji

0
303
Aerosmith/Photo: David W. Baker, wikipedia.org
Oglasi

Aerosmith je krenuo na svoju oproštajnu turneju. Prvi koncert njihove “Peace Out” turneje, nažalost najavljene samo za Sjedinjene Američke Države i Kanadu, održan je u subotu, 2. septembra u Filadelfiji.

Svoju posljednju turneju, Aerosmith je najavio još u maju napisavši: “To nije doviđenja, to je samo peace out. Spremite se i hodajte ovim putem, dobićete najbolji nastup u životu!”. Aerosmithu je ovo prva turneja još od 2017.

Pevač Chris Daughtry okrio: Džo Peri me je zvao da zamenim Stivena Tajlera u Aerosmithu…

Na prvom nastupu poslednje turneje odsvirali su čak 18 pesama među kojima su se našli i njihovi najveći hitovi – “Cryin’”, Janie’s Got A Gun”, “Dream On” i “Walk This Way”, ali i nešto manje poznate pesme poput “Adam’s Apple”, “No More No More”, “Seasons Of Wither” i druge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aerosmith (@aerosmith)

Osim svojih pesama, bend je odsvirao obradu jesme Fleetwood Maca, “Stop Messin’ Around”. Nastup su otvorili na jednak način kao što su to činili decenijama ranije, pesmom “Back In The Saddle”, velikim logom Aerosmitha i kaubojskim šeširima na glavama Stivena Tajlera, Džoa Perija, Breda Bitforda i Toma Hamiltona.

Hit snimak Stivena Tajlera… Kako je jedan Miljenko neprijatno iznenadio frontmena Aerosmitha

Aerosmith je stvoren u kasnim šezdesetim godinama prošlog ceka, a svoj prvi album objavili su 1973. Kroz godine svog rada objavili su čak 15 studijskih albuma, šest albuma uživo i 16 kompilacijskih albuma.

Njihovi albumi bili su prepoznati i od publike koja je širom sveta kupila čak 150 miliona njihovih albuma. Danas drže titulu najprodavanijeg američkog hard rock benda svih vremena s 65.6 miliona prodatih albuma samo u SAD. Zbog svog doprinosa hard rock muzici, 2001. godine primljeni su u Rock N’ Roll Hall Of Fame.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime