Poslednji album Dina Dvornika objavljen na vinilu… Stigla je “Pandorina kutija – Special Edition 2021.”

0
705
Oglasi
Pandorina kutija - Special Edition 2021. cover
Pandorina kutija – Special Edition 2021. cover

Dino Dvornik, hrvatski kralj funka i muzički vizionar, bio je uvek ispred svog vremena i ostavio nezaboravan trag u istoriji muzike ovih prostora. Prošlo je 13 godina od njegovog preranog odlaska, a njegov trag će ostati upečatljiv za sva vremena. Zato je Dancing Bear ponosno predstavio finalno vinilno izdanje njegovog poslednjeg albuma “Pandorina kutija – Special Edition 2021.”.

RAMBO OTKRIO KAKO JE NASTALA PESMA “JAČE MANIJAČE” KOJA JE POSTALA “LIČNA KARTA” DINA DVORNIKA

Cela priča s fenomenalnim albumom “Pandorina kutija” krenula je 2006. kada je Dino počeo da radi na albumu posle šestogodišnje diskografske pauze. Javnost je prvi put okusila plodove albuma početkom leta 2008., kada je održana promocija prvog singla “Hipnotiziran”, koji je istog trena oduševio publiku, a pesma i dan danas nanovo osvaja sve svojim neodoljivim, hipnotizirajućim ritmom. Dino Dvornik se tako i službeno vratio na vrh domaće scene, iako u očima mnogih nikada nije ni odlazio s tog vrha.

Nažalost, kralj funka nije dočekao izlazak svog poslednjeg albuma.

DUBIOZA SNIMILA “TREBA MI ZRAKA”, NEZAVRŠENU PESMU DINA DVORNIKA

Izuzev spomenutog singla “Hipnotiziran”, na originalnom izdanju albuma “Pandorina kutija” iz 2008. smestilo se devet pesama, među kojima je duet s Davorom Gopcem u pesmi “Sretan Božić, sretna Nova godina” koja je završena posle Dinove smrti, ali dovršena je na vreme kako bi se smestila na albumu. Posthumno je realizovana i saradnja s TBF-om u pesmi “Shlapa (Daj mi još tog funka)”.

Special edition vinil “Pandorina kutija” izlazi kao poklon svim poštovaocima Dina Dvornika čije pesme premošćuju generacijski jaz i koje nemaju rok trajanja.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime