“Poslednja večera”… Izložba slika Biljane Đurđević u Galeriji Hestia

0
87
Train Stationcase Study/ Photo: Galerija Hestia
Oglasi

U umetničkoj rezidenciji i Galeriji Hestia od 28. februara biće postavljena izložba slika umetnice Biljane Đurđević, pod nazivom “Poslednja večera”.

Izložba se bavi opštom slabošću društva izazvanom sve većom instrumentalizacijom ljudskog bića od strane industrije, tehnologije i medija, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou.

Photo: Galerija Hestia

“Poslednja večera“ nastavak je višegodišnjeg projekta “Studija slučaja“ koji obuhvata slikarstvo, animacije i grafički roman, a gde je fokus upravo na eksploatisanom, umornom telu – našem zajedničkom, globalnom telu…

Izložba je postmoderni, gotovo epski projekat, lišen mitologije i herojskih dela. Protagonisti su napustili scenu, a narativ je prigušen nestajanjem energije savremenog čoveka. Prostor na slikama zauzimaju krevet na sprat, stolice, stolovi, dakle, elementi domaćinstva.

Photo: Galerija Hestia

Međutim, reč domaćinstvo zvuči previše toplo, asocira na dom, dok su ovi elementi hladni, mogli bi da pripadaju školama, bolnicama, fabrikama, psihijatrijskim i svim ustanovama koje mogu da podsećaju na zatvor, te naravno pripadati i samom zatvoru.

Izložba će biti otvorena do 12. maja uz redovne prateće programe galerije Hestia (Topličin venac 14). Radno vreme galerije je od srede do subote od 12:00 do 18:00 časova.

Photo: Galerija Hestia
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime