Posle najgore godine u životu, Morisi spremio najbolji album u životu… Problem je – što ga niko neće

0
271
Oglasi
Morrissey - Royal Albert Hall /Photo: en.wikipedia.org
Morrissey – Royal Albert Hall /Photo: en.wikipedia.org

Najgora godina u mom životu završava se najboljim albumom u mom životu, poručio je Morisi u saopštenju na svom sajtu najavljujući novi album.

Album nazvan “Bonfire of Teenagers” sačinjen je od 11 pesama, uključujući i neke “sumnjivih” naslova poput “Ha Ha Harlem” i “Kerouac Crack”.

Najstarija prodavnica ploča na svetu zabranila prodaju Morisijevih albuma

Završen je nedavno u Los Anđelesu, a omot je uradio Lijam Linč. Kada će “Bonfire of Teenagers” moći da se čuje nije još poznato, pošto Morisi trenutno za njega traži izdavača. Pevač bi mogao da album objavi i sam, ali ga po svemu sudeći ne zanima da se upusti u takav poduhvat. Umesto toga, na sajtu je poruka: “Morisi nema izdavača. Album je dostupan onome ko da najveću (ili najmanju) ponudu”.

Ovo je Morisijev 14. solo album, a usledio je nakon “I Am Not a Dog On a Chain”, objavljenog u martu 2020. godine za BMG. Morisi se jesenas razišao sa ovom etiketom, otkrivajući da je zapravo izdavač raskinuo ugovor sa njim ili, kako je tada saopštio na svoj sajtu, “BMG je šutnuo Morisija”, navodeći da je “BMG dobio novog izvršnog direktora koji ne želi još jedan Morisijev album. Umesto toga, izvršni u BMG najavio je nove planove za uvođenje ‘raznolikosti’ na listu BMG-ovih umetnika i sva predviđena Morisijeva izdanja / reizdanja su odbačena”.

Prvi put objavljen singl na kojem Dejvid Bouvi i Morisi pevaju hit Marka Bolana i T-Rexa

Ovo nije prvi put da Stiven Patrik Morisi traži novu kuću. Pre toga je 2014. otišao od izdavača Kapitol/Harvest zbog nekih prilično nejasnih uzajamnih razmirica. Koliko god da su mu pesme značajne i voljene, posebno one iz vremena benda The Smiths, mnogi fanovi okrenuli su mu leđa nakon više problematičnih istupa u javnosti poslednjih godina.

Morrissey-–-Bonfire-Of-Teenagers-artwork
Morrissey-–-Bonfire-Of-Teenagers-artwork

Prvo je pevač bio ljut jer je nemački Stern u intervjuu 2018. navodno “izvrnuo njegove reči” da bi izgledalo kao da “brani seksualne prestupe” ljudi kao što su Kevin Spejsi ili Harvi Vajnstin, ali se preslušavanjem snimaka potvrdilo da izvrtanja reči baš i nije bilo.

Panic on the Streets of Springfield… Objavljena pesma u kojoj Simpsonovi ismevaju Morisija i The Smiths

Potom je izražavanjem simpatija za ekstremo desničarsku “Za Britaniju” i izjavama koje bi se lako mogle protumačiti kao rasističke, okrenuo protiv sebe i najtvrđe fanove.

Pre nego što je sada najavio novi album, Morisi je pažnju medija privukao nakon epizode Simpsonovih u kojoj je očigledno parodiran (u toj epizodi je to izvesni Kvilobi, depresivni pevač britanskog indi benda The Snuffs). Morisijev menadžer osuo je paljbu na tvorce serije jer su pevača prikazali kao “gojaznog rasistu”, a Morisi je naveo da bi ih tužio da to ne zahteva mnogo novca, ističući da satira i sloboda govora ne znače da neko bude maltretiran.

HL/Izvor: nova.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime