Posle 22 godine rešeno ubistvo zvezde Run-DMC, likvidirali ga kum i najbolji prijatelj – zbog droge

0
292
Run-DMC/Photo: Jeff Pinilla, wikipedia.org
Oglasi

Kum i prijatelj iz detinjstva zvezde Run-DMC, Džama Master Džeja, osuđeni su za njegovo ubistvo pre više od dve decenije u Njujorku.

Karl Džordan Junior (40) i Ronald Vašington (59), ubili su muzičara u njegovom studiju posle svađe oko dilovanja droge, odlućila je porota na suđenju u Njujorku.

Pionir hip-hopa, pravim imenom Džejson Mizel, imao je 37 godina kada je upucan u glavu u Kvinsu 30. oktobra 2002. godine.

Džordan i Vašington sada se suočavaju sa kaznom od 20 doživotnih robija.

– Vi ste upravo ubili dve nevine osobe – povikao je Vašington na porotu nakon što je izrečena krivica, prema Associated Pressu. Pristalice Džordana takođe su počele da viču i proklinju porotu.

Džam Master DžejPhoto: Jeff Pinilla, wikipedia.org

Mizel je formirao Run-DMC sa prijateljima Džozefom Simonsom i Derilom Mekdanijelsom, koji su odrasli u Holis naselju na Kvinsu u Njujorku.

Grupa je postala jedan od najuticajnijih hip-hop izvođača svih vremena i imala niz hitova tokom osamdesetih godina kao što su “It’s Tricky”, “It’s Like That” i saradnja sa Aerosmithom “Walk This Way”.

Iako se grupa javno protivila upotrebi droga i pravila čak i oglase protiv droge, Mizel se okrenuo švercu kokaina kako bi zaradio novac dok je popularnost počela da im opada devedesetih godina.

Tužioci tvrde da su Džordan, Mizelov kum, i Vašington, prijatelj iz detinjstva, mislili da će biti uključeni u dilovanje droge vredne skoro 200.000 dolara i bili su besni kada se to nije desilo.

Run DMC nastupili uživo – poslednji put

Tokom četvoronedeljnog procesa branilac Ezra Spilke nazvao je verziju događaja tužilaštva “samo jednom od mnogih”. Odbrana takođe dovodi u pitanje tačnost iskaza očevidaca posle toliko mnogo godina.

Ali tužioci su pozvali desetine svedoka predstavljajući forenzičke dokaze i tvrdili da su optuženi izvršili “egzekuciju” koja je “motivisana pohlepom i osvetom”.

Iako je dvojac bio osumnjičen za ovaj slučaj od samog početka, ubistvo nije bilo rešeno pre 2020. godine

HL/Izvor: bbc.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime