Posetioci kultnog festivala Burning Man zarobljeni u američkoj pustinji…

0
391
Black Rock Desert festival/Photo: Burning Man promo
Oglasi

Zbog jake kiše posetiocima popularnog festivala Burning Man rečeno je da ne mogu da napuste događaj koji se održava u američkoj pustinji.

Organizaciji kultnog festivala obavestili su danas 70.000 posetioca da štede hranu i vodu jer je jaka kiša pretvorila pustinjski pesak na kome se kamp nalazi u blato.

Black Rock City… Grad koji nikne usred ničega, živi ludo dva dana, a potom nestane

Ulazak i izlazak sa događaja u američkoj državi Nevadi je “zaustavljen”, rekli su organizatori u saopštenju. Godišnji festival koji se održava u pustinji Blek Rok jedan je od najpoznatijih kulturnih događaja u Americi. Organizatori su saopštili da “nije dozvoljena vožnja dok se površina ne osuši, sa izuzetkom hitnih službi”.

“Posetioci treba da čuvaju hranu, vodu i gorivo i da se sklone na toplo i bezbedno”, navodi se u saopštenju.

Događaj je trebalo da traje od 27. avgusta do 4. septembra ove godine, kada posetioci jednom godišnje u pustinji Black Rock u Nevadi stvaraju Black Rock City, privremenu metropolu posvećenu zajednici, umetnosti, samoizražavanju i samopouzdanju.

Festival je dobio naziv zbog svoje ceremonije zatvaranja kada se simbolično spaljuje ogromna instalacija u obliku čoveka napravljena od drveta.

Fotografije i snimci pretposlednje noći Burning Man festivala, što je subotom uveče pre Praznika rada u SAD, obišli su svet i doneli popularnost festivalu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime