PONOVO U BEOGRADU… Zvuk ulice posle 40 godina vratio zvuk ulice u DOB

0
320
Oglasi
Zvuk ulice/ Photo: AleX
Zvuk ulice/ Photo: AleX

Zvuk ulice, beogradska “prednovotalasna” grupa, vratila se na scenu albumom “Kao začaran” 40 godina od njegovog objavljivanja i tim povodom održala koncert u klubu Doma omladine Beograda.

Hunting Souls/ Photo: AleX
Hunting Souls/ Photo: AleX

Pre njih na scenu DOB-a izašla je ekipa rokabili benda Hunting Souls. Mladi rokeri, predvođeni Anjom Dajić, svoju priču započeli su 2013. godine sa željom da vršnjake motivišu da slušaju kvalitetnu muziku.

Veseli i energični, četvorka u sastavu Anja (gitara), Petar Dajić (bubnjevi), Vanja Beader (bas) i Nikola Lončar (saksofon), naterala je i onaj “stariji” deo publike da se razmrda. Definitivno spadaju u mlade bendove koje treba i vredi čuti uživo.

A onda su na scenu stupili veterani: Kokan Popović aka Kokan Fontana (bubnjevi, glavni vokal), Zdenko Kolar (bas, vokal), Dragana Milković (klavijature, vokal), Miloš Milosavljević (gitara, vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).

Počeli su numerom “Kao nekad u ponoć”, usledile su “Na velikoj sceni”, “Ponovo u Beogradu”… zatim “Seleniti”, “Karakondžule”…

Zvuk ulice/ Photo: AleX
Zvuk ulice/ Photo: AleX

Pred kraj koncerta, ekipi Zvuka ulice na sceni se pridružio Koja (Disciplin A Kitschme) i sa njima odsvirao nekoliko numera uključujući i “Ponovo u Beogradu” sviranu na bis.

Kada se saberu utisci, bilo je to jedno prijatno i pomalo nostalgično veče u klubu DOB-a uz veoma šaroliku publiku.

Jer, pored muzičara koji su došli da slušaju i podrže kolege (Duda Bezuha, Pera Džo…) i pripadnika generacije koja je odrastala uz Zvuk ulice, bilo je i mladih ljudi koji su možda došli zbog Hunting Souls, ali su ostali do kraja koncerta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime