Ponovo radi Le Studio… Evo šta vas sve čeka u martu u omiljenom sasvim neobičnom pozorištu

0
382
Crvi/ Photo: Promo (Le Studio)
Oglasi

Posle zimske pauze, Le Studio ponovo ugošćava ljubitelje pozorišne i muzičke umetnosti na dobro poznatoj adresi Poenkareova 26.

Jazz Jam Session/ Photo: Promo (Le Studio)
Jazz Jam Session/ Photo: Promo (Le Studio)

Vrata Le Studio teatra se u martu otvaraju uz zvuke jazz muzike. Redovan muzički program u vidu Jazz i Rock jam sessiona se nastavlja i tokom druge polovine sezone, a počinje u sredu 4.marta.

Koncept je jednostavan: okupljamo se da sviramo džez. Instrumenti su dostupni i u samom teatru, dok je na posetiocima da ponesu entuzijazam, ljubav prema muzici i dobru volju. Vrata su otvorena od 21:00 čas, a ulaz je 300 din (150 uz index).

Photo: Promo (le Studio)
Photo: Promo (le Studio)

U petak 6. marta pozorišni program počinje gostovanjem predstave “Ples pacova”, autorskog komada Tamare Bijelić.

Tim diplomaca sa Fakulteta dramskih i filmskih umetnosti, sa klase profesora Ivana Jevtovića i asistenta Mihaila Laptoševića, čine glumci Ana Vučić, Ivana Vuković, Aleksandar Baošić i Nikola Štrbac.

Uz režiju Tamare Bijelić, “Ples pacova” će publici približiti jedno viđenje društva u kojem živimo. Kritika društva preovlađuje u ovom delu i ključna je tema i vodilja ove predstave.

Ovo delo postavlja pitanje da li su ljudi sami odgovorni tj. krivi za ono što postanu ili ih je društvo i okruženje učinilo takvima.

Crvi/ Photo: Promo (Le Studio)
Crvi/ Photo: Promo (Le Studio)

Muzički program u Le Studio teatru nastavlja se u subotu 7. marta nastupom rok benda Crvi.

Bend Crvi postoji od 2014. godine i do danas je bilo promena u postavi, kroz koju su prošli i neki eminentni muzičari.

Trenutnu postavu čine: Dragan Knežević (gitara), Andrej Mladenović (bubnjevi), Dimitrije Đurić (Bas, glas) i Damjan Babić (glas, gitara).

Dve godine poslen debitantskog izdanja Crvi su se vratili s novim, drugim po redu, studijskim albumom – “Šta si to uradio?” na kome se nalazi sedam novih pesama.

Kao i za mnoge druge bendove, drugi album Crva prestavlja kompilaciju nekih novih i pesama koje nisu stale na prvi album (“Piše nam se dobro”).

Kroz pesme se provlače motivi i iskustva iz ličnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti.

Muzički, na novom albumu Crvi više eksperimentišu i čvrstu rok formu začinjavaju disonantnim noise i art-rock elementima.

Predstava “Pod mlečnom šumom” se posle jednogodišnje pauze vraća na repertoar Le Studio teatra. Prvo izvođenje će biti u petak 20. marta, a sledeće 27. marta.

Predstava rađena po radio drami Dilana Tomasa, inspirisana je grotesknim i narodnim karnevalskim pozorištem.

U ovoj postavci svaki glumac tumači po više likova, a vizuelno snažni, magični scenski prizori se brzo smenjuju, prepliću, praćeni opisom naratora i muzikom, uvlačeći nas u život stanovnika jednog neobičnog ribarskog grada koji karakteriše čarobna životnost.

Predstava slavi radost života, grešku, ljudsku nesavršenost. Smesta će vas uvući i učiniti da se potpuno odvojite od svakodnevnice, kojoj ova sloboda nedostaje.

Reditelj Žan-Batist kaže da upravo to stvara jedinstveni estetski događaj: – Kada me pitaju koje su prednost rada u nezavisnom pozorištu, često odgovaram: sloboda. Odnosno, sloboda duha, stvaralačka sloboda, sloboda smelosti!

Kralj Čačka/ Photo: AleX (BBF)
Kralj Čačka/ Photo: AleX (BBF)

Još jedan koncert u teatru Le Studio biće održan u subotu, 21. marta kada će nastupiti Nenad Marić aka Kralj Čačka.

Do sada je objavio zbirku poezije  “Na margini”, kao i dva albuma “Zemlja snova” (2016.) i “Spusti svetlost na put” (2018).

Svi koji dođu na koncetr moći će da uživaju u pesmama: “Moj Avatar”, “Deda Mraz je švorc”, “Zemlja snova”, “Dobro jutro, ljudi!”, “Želeo sam kao mali”, “U tvom malom mestu” …

Le Studio/ Photo: Ivana Čutura
Le Studio/ Photo: Ivana Čutura

Program za mart biće zaokružen proslavom sedmogodišnjeg postojanja Le Studio teatra.

– Subota 28. mart je trenutak da proslavimo ono što smo uradili, kao i ono što smo postali za prethodnih simboličnih 7 godina. Pozivamo vas da nam se pridružite u slavlju! – poručili su iz teatra Le Studio.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime