Ponovo radi gramofon, ponovo radi gramofon… Stiže 500 novih ekskluzivnih vinila

0
344
Oglasi
Vinil/Photo: Unsplash.com
Vinil/Photo: Unsplash.com

Tokom prošle godine, u Velikoj Britaniji prodato je oko 4,8 mliona ploča, što je rekord u poslednje tri decenije. ali, to je već stara vest…

A evo šta je novo… Čak 500 ekskluzivnih gramofonskih ploča će sredinom godine biti objavljeno u Velikoj Britaniji povodom Record Store Day 2021.

Ako se pitate otkud sad to, odgovor je jasan – pandemija je probudila neke stare ljubavi širom sveta, pa je tako više vremena koje provodimo u svojim domovima skinulo prašinu i sa vinil prošlosti i lansiralo gramofonske ploče u orbitu (re)popularnosti.

To je naročito primetno na Ostrvu, što i ne čudi, ako u obzir uzmemo sama imena ondašnjih izvođača, kroz istoriju. E upravo će neka od najvećih imena muzičke scene ikad, i to na globalnom nivou, “zavrteti” više stotina novih vinila.

Vinil/Photo: Unsplash.com
Vinil/Photo: Unsplash.com

Od kultnih The Rolling Stones i Bee Gess, preko Ejmi Vajnhaus i Bjork, pa sve do zvezda današnjice kao što su Lejdi Gaga, Ed Širan i Ariane Grande, impozantna je lista izvođača čije će stvaralaštvo, mahom kroz reizdanja, publici sada biti dostupno i na ovaj, retro način.

Tu su i neka manje poznata ostvarenja globalno poznatih izvođača, kao što je, recimo, “The Truth”, akustični album Prinsa, ili dvostruki album “Live Vols 1 & 2” grupe The Police.

Takođe, među ovim pločama će se naći i “Regimental Sgt Zippo”, na kojoj su pesme koje je 1967. i 1968 snimio Elton Džon, što je zapravo trebalo da bude njegov prvi album, ali se ipak predomislio pa u međuvremenu objavio samo neke od njih. Sada će se, prvi put, naći sve zajedno na nosaču zvuka.

Inače, pomenuti ovogodišnji Record Store Day ili, ako vam je draže, Svetski dan prodavnica ploča, biće obeležen 12. juna i 17. jula.

HL/Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime