“Pokorimo noć”… Ničim izazvan novim izdanjem proslavlja deceniju rada

0
403
Oglasi
Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX
Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX

Poznati pop/rock bend Ničim izazvan deset godina rada obeležava objavljivanjem prvog EP izdanja pod nazivom “Pokorimo noć” sa četiri nove pesme.

Muzičari iz Vrbasa i Beograda odlučili su da svake srede, tokom narednih mesec dana, objave po jednu novu pesmu.

Fanovima su na svom YouTube kanalu 18. maja predstavili prvi singl, romantičnu numeru “Mesto za prve poljupce”.

Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX
Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX

– Prvi singl “Mesto za prve poljupce”, iako “noćna” pesma, nikako nije mračna. Naprotiv! Pesma i spot su među najpozitivnijim stvarima koje su izašle iz naše kuhinje. U naredne četiri nedelje slavimo naš deseti rođendan izdavanjem nove pesme i spota na svakih sedam dana. Ovo je mesec u kojem sa novim EP-jem slavimo 10 godina postojanja – izjavio je Bojan Gluvajić i dodao:
– Nakon tri izdata albuma ovo će biti naš prvi EP. Nismo imali nameru da to bude EP, ali su se jednostavno četiri pesme stilski i idejno poklopile. Odlučili smo da te crtice, neka naša sećanja, priče koje su do nas došle a koje su se pretočile u pesme, sakupimo u jednu celinu. Sve priče se dešavaju noću i otud naziv “Pokorimo noć”. Može se reći da je ovo i naš iskorak ka nekom još modernijem zvuku, ali ipak ostaje preoznatljivost benda Ničim izazvan.

Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX
Ničim izazvan (Priča 2021)/ Photo: AleX

Kao i većina prethodnih, i nove pesme su snimane u mostarskom muzičkom centru “Pavarotti” pod budnim okom producenta Đanija Pervana (Letu štuke, Darko Rundek).

Bend će narednih meseci i tokom leta imati brojne nastupe širom zemlje i regiona na kojima će predstaviti najbolje što su uradili za prvih deset godina, a proslava jubileja će kulminirati velikim beogradskim koncertom koji će biti održan 15. oktobra u MTS Dvorani.

Do tada fanovi muzike benda Ničim izazvan mogu da uživaju u pesmama i spotovima na njihovom YouTube kanalu, kao i na svim muzičkim digitalnim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime