Pogledajte prvi trejler za film o najslavnijoj igrici svih vremena…

0
352
Tetris movie, screenshot
Oglasi

Priča o tome kako je možda i najpoznatija igra u istoriji, tetris, postala globalni fenomen temelj je predstojećeg filma na platformi Apple TV+. Film će se pojaviti na streaming servisu 31. marta, a Apple je upravo objavio prvi trejler.

Umesto da se fokusira na gomilu antropomorfnih blokova, “Tetris” priča priču o tome kako je nastala jedna od najvećih video-igara na svetu. Taron Egerton glumi Henka Rodžersa, holandskog preduzetnika koji je postao toliko oduševljen naslovnom igrom da putuje u Sovjetski Savez tokom kraja hladnog rata kako bi osigurao svoja distribucijska prava za tetris na Game Boyu i drugim konzolama.

“Povratak otpisanih” kao video igrа? O da!

Sovjetski softverski inženjer Aleksej Pajitnov (glumi ga Nikita Jefremov) stvorio je igru tokom hladnog rata, ali budući da je bio vladin službenik, nije primao nikakve naknade na početku. Na površini, to možda ne zvuči kao najuverljiviji temelj za triler, ali prava na klasičnu puzzle igru bila su upletena u sukob između komunizma i kapitalizma, u kojem se istočne i zapadne zemlje u osnovi razilaze oko pojmova kao što su “profit” i “intelektualno vlasništvo”.

Gorillaz objavili singl “Pac-Man”, posvećen legendarnoj video igrici

Dinamični trejler je zvučno praćen pesmom “The Final Countdown” i naglašava dio te inherentne napetosti. Rodžers nailazi na otpor britanskog medijskog mogula koji želi igru, agenata KGB-a, pa čak i Mihaila Gorbačova.

“Tetris” je režirao Džon S. Berd, a producirali su ga Metju Von, Gilijan Beri, Klodija Von, Len Blavatnik i Gregor Kameron. Leri Kasanof, od kog se pre očekivalo da će producirati projekat, rekao je da možemo očekivati da će “Tetris” obuhvatiti trilogiju filmova, ali čini se da to više nije slučaj.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime