Počinju Borini pozorišni dani u Vranju

0
242
Primadone/ Photo: pozoriste-vranje.rs
Oglasi

Manifestacija Borini pozorišni dani održaće se 36. put u Vranju od 21. do 26. oktobra pod sloganom “Još uvek odbrojavamo”. Sve predstave će biti izvođene u Domu vojske, jer još nije završena obnova zgrade pozorišta koja je izgorela u požaru 2012. godine. Slogan “Još uvek odbrojavamo” upravo se odnosi na to što se još odbrojavaju dani kada će zgrada pozorišta biti završena.

Ruža uvela/ Photo: pozoriste-vranje.rs
Ruža uvela/ Photo: pozoriste-vranje.rs

Manifestaciju će otvoriti predstava pozorišta Bora Stanković iz Vranja, “Ruža uvela” u režiji Milana Neškovića, rađena po motivima pripovetke “Uvela ruža” Bore Stankovića. Igraju: Radmila Đorđević, Kristina Janjić, Bojan Jovanović, Žetica Dejanović, Marko Petričević, Saša Stojković, Milena Stošić, Jelena Filipović, Dragan Živković i Tamara Stošić.

Ne moš' pobeć' od nedelje/ Photo: pozoriste-vranje.rs
Ne moš’ pobeć’ od nedelje/ Photo: pozoriste-vranje.rs

U subotu 22. oktobra vranjskoj publici će se predstaviti Narodno pozorište iz Zrenjanina predstavom “Ne moš’ pobeć’ od nedelje”, u režiji Slađane Kilibarde. Igraju: Sanja Radišić i Dejan Karlečik.

 

Primadone/ Photo: pozoriste-vranje.rs
Primadone/ Photo: pozoriste-vranje.rs

U nedelju će 23. oktobra, biće izvedena predstava beogradskog  Jugoarta “Primadone” u režiji Irfana Mensura, a glavne uloge tumače Tanja Bošković i Rada Đuričin.

Drita/ Photo: pozoriste-vranje.rs
Drita/ Photo: pozoriste-vranje.rs

Program Borinih pozorišnih dana za ponedeljak 24. oktobra predviđa zajedničku predstavu Puls teatra iz Lazarevca i Narodnog pozorišta iz Niša, “Drita” u režiji Ksenije Krnajski. Igraju: Ana Ćuk /Mihaela Stamenković, Aleksandar Marinković,Jasminka Hodžić, Pero Bjeković, Aleksandar Trmčić, Jelena Cvijetić i Ivana Nedeljković.

Perikle/ Photo: pozoriste-vranje.rs
Perikle/ Photo: pozoriste-vranje.rs

Šabačko pozorište će u utorak 25.oktobra izvesti predstavu “Perikle” Vilijama Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića. U predstavi igraju: Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Zoran Karajić, Ervin Hadžimurtezić/ Ivan Tomašević, Dejan Šarković, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović, Strahinja Barović i Kristina Pajkić.

Mira Stupica/ Photo: pozoriste-vranje.rs
Mira Stupica/ Photo: pozoriste-vranje.rs

Borini pozorišni dani završavaju se u sredu 26. oktobra projekcijom dokumentarnog filma “Vreme Mire Stupice” o životu i radu proslavljene glumice.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime