Počinje snimanje nove serije – Laušević kao Stefan Nemanja

0
612
Žarko Laušević/Photo: Promo
Oglasi

Sada je već sve izvesno, Žarko Lauševiić, dobitnik nagrade Gran pri Naisa posle uloge beskućnika Mome u filmu “Smrdljiva bajka” dobija glavnu ulogu Stefana Nemanje u seriji “Sjaj i senka Nemanjića”, koja će se snimati u selu Popina kod Trstenika

Nada Šargin/Photo: Promo
Nada Šargin/Photo: Promo

Ulogu supruge Stefana Nemanje imaće Nada Šargan, čulo se juče prilikom potpisivanja ugovora o poslovno tehničkoj saradnji Opštine Trstenik i produkcijske kuće koja će koja će uskoro na ovim prostorima započeti snimanje serije

Ugovor su potpisali predsednik Opštine Trstenik Aleksandar Ćirić i izvršni producent serije Dragan Tomović. Predstacnici produkcijske kučće su odmah po potpisivanju ugovora obišli selo Popina, gde saui našli idealmne uslove za scenski prikaz starog grada Rasa.

Prema potpisanom ugovoru o tehnmičko poslovnoj saradnji,na ovom terenu uskoro će započeti izgradnja grada za potrebe snimanja ove serije, a meštani Popine, Dublja i drugih okolnih sela pokazali su veliko interesovanje za ono što će se uskoro dogadjati na ovom prostoru.

– Posle skoro dva meseca pregovora sa producentskom kućom „Sjaj i senka Nemanjića” potpisali smo ugovor o saradnji. Naša je obaveza da obezbedimo lokaciju, drva za gradnju, kamen, dok je pomenuta Producentska kuća obavezna za sve ostalo za realizaciju projekta koji će doneti velike prihode i unaprediti više oblasti života u našoj sredini. Naravno, ovo je velika šansa i za upošljavanje većeg broja ljudi naročito iz Dublja, Popine, Brezovice i Stublica, koji će biti angažovani na različitim poslovima, što će im, nadam se, doneti solidne prihode – rekao je Aleksandar Ćirić predsednik opštine Trstenik.

Izvršni producent Dragan Tomović potvrdio je da će glavnu ulogu Stefana Nemanje igrati Žarko Laušević, kao i da će njegova supruga u seriji biti Nada Šargin, dok je sve ostalo tajna.

– Snimanje serije ukoliko sve bude teklo prema planu trebalo bi da počne u januaru ili februaru iduće godine – rekao je Dragan Tomović.

Serija "Sjaj i senka Nemanjića", potpisivanje ugovora/Photo: Promo
Serija “Sjaj i senka Nemanjića”, potpisivanje ugovora/Photo: Promo

Žarku Lauševiću je, inače, nedavno ponudjena i uloga u mega seriji RTS “Nemanjići” koja bi imala 12 epizoda i obrađivala bi život srpskih vladara između 12. i 14. veka, od Stefana Nemanje i Svetog Save kao utemeljivača srpske države i crkve do despota Stefana Lazarevića.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime