Počeo treći Rok kamp za devojčice: Male rokerke uče o muzici, ali ne samo o njoj…

0
279
Rok kamp za devojčice/Photo: AleX
Oglasi

U nedelju, 14. jula u Knjaževcu počeo je treći Rok kamp za devojčice, jedini u ovom delu Evrope.

Tokom sedam dana trajanja kampa devojčice će imati priliku da uče osnove ili da usavršavaju sviranje gitare, bas gitare, klavijatura i bubnjeva, a po prvi put će neke od njih naučiti i osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka.

Ove godine je na Rok kampu za devojčice uvedena i nova metodologija u okviru koje će devojčice komponovati muziku i napisati tekstove za pesme koje će biti izvedene na završnom koncertu u subotu, 20. jula, u 17 časova na Platou ispred Doma kulture i Knjaževcu.

Rok kamp za devojčice/Photo: AleX
Rok kamp za devojčice/Photo: AleX

Koncert je otvoren za publiku, a tom prilikom biće organizovan i besplatan autobuski prevoz iz Beograda u 12 časova sa bivše Glavne železničke stanice. Sve detaljne infromacije možete saznati na facebook stranici Rok kampa za devojčice.

Pored muzičkih radionica devojčice će imati priliku da se kroz edukativne radionice upoznaju sa ljudskim pravima, da nauče nešto o digitalnoj bezbednosti, muzičkom novinarstvu i o tome kako da savladaju tremu i stah od javnog nastupa.

Rok kamp za devojčice je prvog dana posetio i ateše za kulturu američke ambasade u Srbiji Majkl Bruk, dok je prvu edukativnu radionicu u okviru ovogodišnjeg kampa održao Uroš Savić Kain iz Beogradskog centra za ljudska prava. Devojčice su na ovoj radionici imale prilike da se upoznaju sa ljudskim pravima i da zajedno sa Urošem kroz interaktivan rad diskutuju o ovoj temi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime