Petar Peca Popović: Beograd je postao tiranopolis, grad koji uzima dušu

0
315
Peca Popović/ Photo: Zoran Lazarević Laki (Arsenal fest)
Oglasi

Petar Peca Popović, rok kritičar i publicista, ne smatra sebe piscem, kaže da je ceo život pisao za novine, kao i da su tekstovi koje je pisao završavali u knjigama.

On je gostujući u Jutru Prve TV govorio o svom životu i radu, ali i o svojoj knjizi “Proleće u Topčideru”. Kaže da je u životu išao iz jednog u drugi san.

– Najgore je kad nešto sanjate, kad vam se san ispuni, kad ostanete bez sna. Onda tražite novi san. A ja duboko verujem da san nije ono što vam se događa kad spavate, san je ono što vam ne da da spavate – rekao je Popović.

Za sebe smatra da je bogat čovek, iako na računu ima 26 dolara, našalio se Peca.

– Ja sam bogat, jer u celom svetu imam prijatelje. Bogatstvo je kad vidite da se ljudi koje volite nisu obrukali, da su deca bolja od vas – istakao je Popović.

– Beograd je bio grad sa 367.000 stanovnika kad sam se rodio. To je bio grad gde smo se svi znali. Sad je ovo tiranopolis. Grad koji uzima dušu – naglasio je Peca.

Kad neko piše za novine, ne misli da ti tekstovi mogu da završe u knjizi, jer oni žive dan ili dva.

– Tradicija je nešto na čemu se treba učiti. Ne postoji nešto što ostavlja trag a da nema kvalitet i da nije istina tog trenutka. Ako je istina tog trenutka, prepoznaće se i u drugom vremenu – istakao je Popović.

HL/Izvor: B92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime