Pet Shop Boys su nikad bliže… Na Super turneji svratiće do Zadra 12. avgusta

0
166
Oglasi
Pet Shop Boys/Photo: facebook@petshopboys
Pet Shop Boys/Photo: facebook@petshopboys

Zadivljujuća Super turneja Pet Shopa Boysa svoje prvo i jedino predstavljanje u našem regionu imaće u subotu 12. avgusta na zadarskom Jazine Open Airu. Najuspešniji britanski pop duo svih vremena na ovoj turneji donosi najimpresivniji audio/video šou svoje karijere na kojem su radili s najvećim dizajnerskim, koreografskim i producentskim imenima današnjice.

Turneja koja prati aktuelni PSB album “Super” započela je 29. oktobra prošle godine četvorodnevnom rezidencijom u londonskom Royal Opera Houseu pod nazivom “Inner Sanctum”. Londonska publika imala je priliku da premijerno vidi šou koji su kreirali Es Davlin (dugogodišnja saradnica benda koja je, inače, radila i s Rijanom, Kanje Vestom, kao i na poslednjim turnejama U2 i Adel) i koreografkinja Lin Pejdž (s kojom su već realizovali “Electric” i “Pandemonium” turneje). Muzički deo koncerta zajedno su “spakovali” Pet Shop Boys i Stjuart Prajs, trostruki dobitnik Grammyja i producent koji je radio s Madonom, Killersima, New Ordero, Gven Stefani, Silom, Misi Eliot i, naravno, PSB-om, kojima se potpisao na izdanjima “Pandemonium”, “Electric” i aktuelnom “Super”.

Pet Shop Boys/Photo: facebook@petshopboys
Pet Shop Boys/Photo: facebook@petshopboys

Britanski mediji koncert su opisali kao “Electronic Gesamtkunstwerk”, koristeći izraz iz teorije Riharda Vagnera koja kaže da muzika budućnosti treba da integririše različite umetničke forme. Upravo takav nastup, u kojem se objedinjuje visoka i klupska kultura, pozorište, film, politička satira i neviđeni laserski sšou potpomognut s 30-tak plesača u nebrojenim lucidnim kostimima, Pet Shop Boys su pripremili za ovu jedinstvenu svetsku turneju.

Serijal koncerata, u kojima PSB prvi put posle mnogo godina nastupaju s kompletnim bendom na pozornici, obišao je Severnu i Latinsku Ameriku pa se vratio do Evrope u kojoj Nil Tenant i Kris Lav kombinuju festivalske i samostalne nastupe. Zadarski Jazine Open Air, u subotu, 12. avgusta, biće njihov samostalan celovečernji koncert, bez predgrupa i gostiju, i sa više od dvadeset izvedenih pesama.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Eventima i na www.eventim.hr.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime