Pesma za sve neostvarene snove… Grupa Pacifik snimila spot za “Prazne godine”

0
278
Oglasi
Book&Roll, Željko Markuš/ Photo: AleX
Book&Roll, Željko Markuš/ Photo: AleX

Posle singlova “Led” i “Tvoj dlan” grupa Pacifik se vraća s novim singlom i spotom za pesmu “Prazne godine”.

Sve tri pesme naći će se na digitalnom EP izdanju koje će izaći sledeće godine, a koje se ustvari  nadovezuju na prvi album grupe Pacifik “Susret” (Menart) koji je objavljen 2015. godine.

Pacifik, odnosno kantautor Željko Markuš, nastavlja izabranim muzičkim smerom, koji sam definiđe kao “rock americana”, a čini se da se i pesma “Prazne godine”, čiji je autor, tematski  dobro uklapa u sadašnju, globalnu, fizičku i mentalnu teskobu:

– Pesma je lična, namerno iz prvog lica mada je tema opšta, a to je suočavanje sa činjenicom da nam je život doneo puno “praznih godina”. Godina iz kojih nemamo vredna sećanja ili još gore imamo sećanja koja potiskujemo. Čini mi se da puno mojih vršnjaka nije uspelo da ostvari neke svoje snove i ambicije. Ni ja se ne osećam ostvareno pa je ovo neka vrsta preispitivanja… – iskren je Željko Markuš i nastavlja: – Spot je radio Miodrag Ilić kao i većinu spotova za Pacifik (“Kap”, “Led”…) što reći osim da se dobro razumemo, lepo radimo…

Proletos je Željko Markuš napravio muzički eksperiment u saradnji sa Branislavom Joković Banom, kada su zajedno uradili obradu Pacifikove pesme “Led”. Ova saradnja bacila je potpuno drugo svetlo na ovu pjesmu,  a najavili su i novu saradnju u skorijoj budućnosti.

PREMIJERA: BANA I PACIFIK PREDSTAVILI SPOT ZA “LED”, BAJKOVITU I MELANHOLIČNU PRIČU KOJA BUDI NADU…

Buduće digitalno EP izdanje Pacifik će zaokružiti još jednom pesmom, koju će objaviti  početkom sledeće godine, a reč je o obradi pesme grupe Kristali, čiji je Željko suosnivač.

HL/Izvor: novosti.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime