Perpetuum Jazzile ponovo u Beogradu… Slovenački hor 4. aprila u MTS dvorani

0
157
Perpetuum Jazzile/ Photo: Matic Kremžar
Oglasi

Jedna od najvećih vokalnih skupina na svetu, Perpetuum Jazzile, sprema se ponovno da oduševi beogradsku publiku u sklopu svoje velike evropske turneje, a njihov nastup zakazan je za 4. april u MTS dvorani.

Ovaj koncert je i prilika za predstavljanje njihovog najnovijeg studijskog izdanja pod nazivom “Smells Like…”.

Album je pravo malo muzičko remek-delo, s obradama nekih od najvećih svetskih hitova “We Will Rock You/Radio Ga Ga”, “Più bella cosa”, “Suspicious Minds”, “Fix you”, “Man in the Mirror”…

Perpetuum Jazzile/ Photo: AleX

S obzirom na njihovu dugovečnost i uspehe, Perpetuum Jazzile nije samo vokalni ansambl, već prava muzička institucija. Njihovi nastupi nose pozitivne poruke, promovišu teme jedinstva, radosti i kreativnosti.

Prošle godine proslavili su veliki jubilej – 40 godina postojanja u koje je stalo 1000 nastupa širom sveta, više od 300 pevača koji su učestvovali u projektima, 13 albuma i DVD-ova, kao i brojne turneje koje su ih dovele do Europe, Severne Amerike, Kine i mnogih drugih mesta.

Perpetuum Jazzile/ Photo: Matic Kremžar

Perpetuum Jazzile čini vokalni (a capella) orkestar od 40 vrhunskih pevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo – dvosatni, fascinantan vatromet birane muzike, vrhunske izvedbe, strasti i emocije.

Njihovi koncerti satkani su od svetskih hitova raznih žanrova, jazz, pop, swinga, rock, bossa nove, sambe, gospela. Bogati koncertni repertoar uključuje jedinstvene vokalne obrade svetski poznatih izvođača kao što su ABBA, Toto, Majkl Džekson, Queen, Daft Punk, Lejdi Gaga, Earth, Bili Džoel, Dejvid Bouvi, Džoni Mičel, Džordž Benson, Bee Gees i drugih legendi, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pesama.

Njihova muzika takođe sadrži ljudski beatbox – vokalne udaraljke koje uključuju impresivan set bubnjeva, zvukove i ritmove koji se stvaraju samo ustima. Pored toga, pevači koriste ruke, noge i druge delove tela kako bi interpretirali sve vrste zvukova, poput kiše, oluje, sletanja aviona, potoka, izvora, talasa i drugih prirodnih pojava.

Vokalni orkestar peva na različitim jezicima: engleskom, portugalskom, španskom, italijanskom, nemačkom…

Perpetuum Jazzile osnovao je umetnički voditelj Marko Tiran 1983. godine pod imenom Gaudeamus. Kasnije su promenili ime u Perpetuum Jazzile.

Danas je Perpetuum Jazzile najpopularniji vokalni orkestar na YouTubeu, čiji pregledi dosežu preko 90 miliona (vodeća je “Afrika” s više od 22 miliona pregleda). Njihovi muzički spotovi često su u top 40 najpopularnijih videa na YouTubeu.

Skupina je osvojila slovensko posebno postignuće, nagradu Viktor 2008. godine, nakon što je njihov video pesme “Africa” od grupe Toto postao viralan na YouTubeu.

Ukoliko želite da uživate u bogatoj harmoniji, vokalnoj ekstazi i snažnim ritmovima nabavite ulaznice na vreme u sistemu Tickets ili na blagajni MTS dvorane.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime