Pepsi posle 34 godine objavio Madoninu zabranjenu reklamu, ona im poručila: Hvala što ste shvatili…

0
218
Madona, Pepsi reklama, screenshot
Oglasi

Madonna je 1989. snimila reklamu za Pepsi s kojom je najavila i svoju turneju, ali ubrzo je ova reklama bila zabranjena.

Sada je, posle više od tri decenije, ponovno dostupna na internetu. Pepsi je reklamu objavio kako bi proslavili 125. godišnjicu kompanije, a ona je prvi put posle 34 godine ponovo prikazana na MTV Video Music Awards.

Reklama je već pri prvom prikazivanju postala vrlo kontroverzna jer je prikazivala zapaljene krstove i zavođenje svetaca. Ubrzo potom, verske organizacije i sam Vatikan osudili su reklamu. Pepsi je pod pritiskom dela javnosti u aprilu 1989. povukao reklamu. Osim toga, poznata kompanija pića tada raskinula ugovor s Madonom vredan čak pet miliona dolara.

Sindi Kraford ponovila ulogu iz legendarne reklame za Pepsi iz ’92… i opet je totalno neodoljiva

Na veliku vest o ponovnoj objavi reklame reagovala je i sama Madona koja je na svojim društvenim mrežama objavila snimak i napisala:

Od Bovija i Stounsa, do Floyda i Lu Rida… Ovo su 9 najblamatnijih reklama koje su snimili poznati muzičari

“Pre 34 godina napravila sam reklamu s Pepsijem kako bi promovisala svoj singl ‘Like A Prayer’. Reklama je otkazana čim sam odbila da promenim scene iz reklame u kojima ljubim afroameričkog sveca ili palim krstove. Tako je započela moja slavna karijera umetnice koja odbija da ugrozi svoj umetnički integritet. Hvala Pepsiju što su konačno shvatili genijalnost naše suradnje. Umetnici su ovde da remete mir“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime