Pariska premijera srpskog elektroakustičkog kabarea

0
245
Ana Gnjatović i Tijana Đuričić/ Photo: Promo
Oglasi

Premijera elektroakustičkog kabarea “A Weill Ago” mlade beogradske kompozitorke Ane Gnjatović biće održana u Kulturnom centru Srbije u Parizu 20. aprila 2017. sa početkom u 19:30 časova.

Program za sopran, klavir i elektroniku inspirisan ličnošću i muzikom Kurta Vajla, premijerno će predstaviti Tijana Đuričić (sopran), Ana Gnjatović (glas i elektronika) i Andrija Pavlović (klavir).

Deo kabarea u kome će publika u Parizu imati priliku da uživa, možete čuti na ovom linku

Ana Gnjatović (1984, Srbija) komponuje akustičnu i elektro-akustičku muziku sakupljajući i kombinujući pronađene objekte, dela, koncepte i ideje pogodne za prevođenje, ozvučavanje, generalizaciju i interpretaciju.

Njene kompozicije izvođene su širom Evrope, u SAD, Izraelu i Japanu, i bile na programima festivala kao što su Međunarodna tribina kompozitora, Mokranjčevi dani, KoMA, Međunarodni festival Čembalo – živa umetnost, Međunarodni festival harfe, Wratislavia cantans (Poljska), Culturescapes (Švajcarska), Festival de Wallonie, Espressivo (Crna Gora), Međunarodni muzički festival Ankara (Turska).

Tijana Đuričić/ Photo: tijanadjuricic.com
Tijana Đuričić/ Photo: tijanadjuricic.com

Tijana Đuričić (1983, Srbija) je sopran, teoretičkarka umetnosti i medija, novinarka i menadžer u kulturi i umetnosti.

Organizovala je i izvela više od 150 solističkih i zajedničkih koncerata klasične i savremene muzike širom sveta, kao i serije projekata i radionica sa studentima različitih fakultata, istražujući pitanja umetnosti i politike u modernom društvu.

Ekperimentiše na polju zvuka i teorijski ispituje odnos telo-prostor-glas.

Andrija Pavlović/ Photo: Facebook/ Andrija Pavlović
Andrija Pavlović/ Photo: Facebook/ Andrija Pavlović

Andrija Pavlović (1980, Srbija) je muzički umetnik, suosnivač i pijanista klavirskog dua LP Duo (jednog od osam najboljih na svetu), LP Elektro i osnivač alternativne pop grupe Ola Horhe sa kojom je nastupao širom regiona.

Aktivno se bavio muzičkim performansom nastupajući samostalno i grupno na različitim festivalima i izložbama. Komponuje za pozorište, TV i filmove, a od 2014. osmišljava i organizuje festival Belgrade Keybord Days.

Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ulaz je besplatan za sve koji se nađu u centru Pariza, nadomak čuvenog Pompidua.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime