Paranoja je sad kompletna… Hajka na Diznijevu “Snežanu” – uspavanu princezu princ ljubi bez njene dozvole (?!)

0
690
Oglasi
Snow White and the Seven Dwarfs. printscreen
Snow White and the Seven Dwarfs. printscreen

“Vožnja sa Snežanom” u Diznilendu postala je najnovija meta “cancel culture”- jer sadrži kultni poljubac princa koji se dešava dok ona spava i “bez njenog pristanka”.

Tematski park u Anahajmu, u Kaliforniji, otvoren je prošle nedelje prvi put posle više od 400 dana otkako je pandemija započela – pokazujući svoju nedavno preuređenu vožnju “Snow White’s Enchanted Wish”.

Ali, tu je odmah nastao problem jer su dušebriznici počeli da komenatišripu kako je park trebalo da “promisli” o klasiku crtanih filmova iz 1938. da bi izbegao završetak kultnim “poljupcem istinske ljubavi” koji je probudio Snežanu.

Zvezda serije “Breaking Bad” osudio “cancel culture” maniju… Ljudi greše, treba li da ih spalimo ili da im oprostimo?

Recenzenti SFGatea Kejti Daud i JDžuli Tremejn napali su vožnju zbog uključivanja “poljupca koji joj daje bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna da se to događa”.

“Zar se već nismo složili da je saglasnost u ranim Diznijevim filmovima glavni problem?”, napisao je ovaj par na web stranici San Francisco Chroniclea.

“Da li je u redu podučavati decu da je ljubljenje, kada nije utvrđeno da li su obe strane voljne da se angažuju, dozvoljeno? Teško je razumeti zašto bi Dizbilend 2021. izabrao da doda scenu sa tako staromodnim idejama o tome šta muškarac sme da čini ženi“, napisali su.

Snowwhite/Disneyland promo
Snowwhite/Disneyland promo

Oštra recenzija izazvala je negodovanje na mrežama, a mnogi su optužili “probuđene liberale” da su cancel cuture odveli predaleko.

“Da li ste mislili da će zbog vas prepraviti jebenu priču???“ pitala je žena po imenu Alison, dok je Mat Martin dodao: “Snežana bi i dalje spavala da je bilo do levičarskog ludila i cancel culture”.

“Dosta više! Prestanite da pljujete klasike zbog kojih smo svi počeli da verujemo u srećan kraj, snove i mogućnosti za bolje!!!!!”, napisao je neko po imenu Alin

“Odrasla sam uz bajke i vrlo dobro shvatila važnost pristanka. Dozvolite deci da uživaju u magiji bajki”, jop je jedan komentar.

Komentar SFGatea ponovo je probudio i prethodne napade na kultni film – sa japanskim “rodnim studijama” i profesorom sociologije Kazue Mutaom iz 2018. godine koji je ovu scenu protumačio kao “seksualni napad na nesvesnu osobu”“.

Nik Kejv otvorio Pandorinu kutiju: Politička korektnost postala je najnesrećnija religija na svetu

Čak i Diznijeva zvezda Kristen Bell- koja je Ani poznajmila glas u filmu “Frozen” – kaže da je ozbiljno ćaskala sa svojom decom o “Snežani”.

– Zar ne mislite da je čudno da princ ljubi Snežanu bez njene dozvole? Jer ne možete nekoga da poljubite ako spava! – rekla je časopisu People 2018. godine.

Pao je i jedan od poslednjih filmskih bastiona… I novi Supermen će biti crnac

Diznilend nije još odgovorio na kritike. Međutim, dan pred otvaranje, park je rekao da očekuje da će posetioci biti “oduševljeni ovom blistavom atrakcijom i tako slatkom pričom”.

Promene uključuju novu audio i vizuelnu tehnologiju, laserske projekcije, novu muziku i novi sistem animacije.

HL/Izvor: nypost.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime