“Pakleni plan” Doli Parton… Hoće da okupi Led Zeppelin, kako bi s njima snimila rock album

0
350
Doli PArton, Robert Plant, Džimi Pejdž/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Sve je počelo ranije ove godine kad je Doli Parton prvobitno odbila nominaciju za ulazak u Rock & Roll kuću slavnih, ali je potom rekla da će ipak prihvatiti ulazak ako bude izglasana.

Tada je Parton u svom objašnjenju izjavila:

– Ovo me nadahnulo da u nekom trenutku u budućnosti izdam, nadam se, odličan rock ‘n’ roll album, što sam oduvek želela da učinim!

Kako bi Doli Parton zvučala da je počela karijeru danas… ? Posle 47 godina stigao remix legendarne pesme “Jolene”

Legendarni producent Stive Albini potom je ponudio svoje usluge za produkciju albuma i čini se da je Parton zapravo ‘zagrizla’ i da to želi da ostvari.

U novom intervjuu za Pollstar, legendarna country pevačica otkrila je da za album želi da snimiti novu obradu pesme “Stairway To Heaven” (to je već učinila na albumu “Halos & Horns” u country stilu), a pritom želi da na istom mestu spoji Džimija Pejdža i Roberta Planta iz Led Zeppelin.

Na pitanje radi li na rock’n’roll albumu, rekla je:

– Pa, radim. Kad sam bila nominovana za Rock & Roll Hall of Fame, pomislila sam: ‘Pa, nema boljeg trenutka za to.’ Oduvek sam to želela. Moj muž je veliki obožavalac hard rocka i godinama sam mislila; ‘Jednog dana bih volela da napravim album samo za njega, samo da to nekako učinim’. Zašto jednostavno ne bih napravila sad to dok je gvožđe vruće? Možda neki od velikana, legendi rock ‘n’ rolla i zapeva sa mnom.

Kad bude imala 99… Doli Parton snimila pesmu koju će fanovi čuti – 2045. godine

O svojim pokušajima da okupi Led Zeppelin, Parton je dodala da se njezom suprugu to “nije svidelo” kada je otkrila planove za obradu “Stairway To Heaven”, rekavši:

– Ali ja ću to ponoviti. Učinila sam to već ranije u bluegrass maniru, ali kad napravim rock album, zapravo to želim više da uradim verno originalu – rekla je Doli i dodala:

– Pokušavam da vidtmi može li Robert Plant da peva sa mnom. Možda bi Džimi Pejdž imao beku ulogu na tome? Radijem se što ću uvući neke od legendi u to kao i devojke i mladiće, da pevaju neke od pesama. Nisam još dovoljno daleko da raspravljam o tome ko će i šta konkretno raditi, ali ću snimiti rock album.

I… samo da vas podsetimo originala:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime