PA ZNALI SMO DA SU CAREVI… Metallica donira milion dolara studentima i školama iz siromašnih zajednica

1
253
Oglasi
Metallica/Photo: Promo
Metallica/Photo: Promo

Heavy metal bend Metallica osnovao je fondaciju pod nazivom Metallica Scholars Initiative, koja je deset društvenih škola pomogla donacijama od po 100.000 američkih dolara. Sredstva su namenjena za kvalitetnije osposobljavanje za rad i veštine učenika, od čega će po gruboj proceni korist osetiti oko hiljadu učenika.

Inicijativom Metallica Scholars, bend je pomogao deset koledža u SAD s 100.000 dolara kako bi oni pomogli u razvoju karijera i poboljšanju veština njihovih učenika. Prema American Association of Community Colleges, koji se udružio s Metallicom, sredstva će direktno podržati više od 1.000 studenata koji će kolektivno postati prva grupa koja ce osetiti dobrobit pomoći.

Neki od tih novopridošlih stipendista Metallice pohadaju koledž North Idaho u Coeur d’Alene u državi Idaho. U intervjuu za Idaho Ed News, predsednik NIC-a Rik Maklenan izjavio je da je škola iskoristila deo sredstava za “pomoć 38 učenika kroz pomoć u podučavanju, kao i za prevoz i brigu o deci samohranih roditelja”.

Osim ovih pogodnosti, škole mogu koristiti sredstva za kupovinu sigurnosne opreme, knjiga i drugih materijala za učenje i dodelu stipendija.

– Cilj naše inicijative Metallica Scholars je da poboljšamo mogućnosti za karijeru učenika na koledžima zajednica koje se bore za opstanak – rekao je Edcard Frank iz AACC-a. – Isto tako, nadamo se da ćemo podići svest o ogromnoj važnosti, vrednosti i uticaju obrazovanja koje pruža sistem nacionalnih koledža u našoj zemlji.

U izjavi na internet stranici usdruženja, bubnjar Metallice Lars Ulrih je rekao:

– Svi mi u bendu osećamo sreću što nam je muzika pružila priliku da budemo uspešni u nečemu što nas zanima. Želimo da delimo svoj uspeh s drugima tako da i oni mogu da nađu posao gde mogu da učine isto.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime