Ozi Ozborn: Lemi je bio moj lični “bog rocka”, bio je onaj momak koji “puca iz kuka”…

0
399
Oglasi
Ozi i Lemi/Photo: promo
Ozi i Lemi/Photo: promo

Ozi Ozborn je u novom intervjuu govorio o pokojnom Lemiju Kilmisteru i nazvao g svojim ličnim “bogom rocka”. Frontmen grupe Black Sabbath progvorio je o svom poštovanju prema pevaču Motorheada kada su ga pitali o umetnicima koji ga inspirišu, u novom intervjuu sa Džonijem Vokerom na BBC Radio 2.

Njih dvojica bili su bliski prijatelji, a Lemi je bio koautor velikog broja Ozbornovih solo pesama pre nego što je preminuo od kancera 2015. godine.

– Moj bog rocka je Lemi Kilmister. Lemi je bio taj momak – svaki put je “pucao iz kuka”. Imao je dva stava – “to je sranje” ili “to mi se sviđa” – rekao je Ozi.

Lemi je Rolling Stonese zvao “maminim mazama”: Na sceni su sr**e,  samo Džeger koji pleše… Za njih su Beatles bili mašina koja melje

– Dobar sam u idejama za tekstove, ali ne mogu da ih dovršim. I onda bih otišao kod mog prijatelja Lemija. Dao bih mu kasetu i imao sam neku staru knjigu o Drugom svetskom ratu. Nisam je pročitao i rekao sam mu: “Reci mi šta misliš. I imam gomilu ovih tekstova – kad god možeš…”. Razmišljao sam, biće to najmanje nedelju dana – rekao je Ozi i nastavio:

– A on kaže: “Vrati se za otprilike četiri sata“. Vratio sam se, a naš razgovor je ovako tekao:
“Šta misliš o ovome?“
“O, sjajno”.
“A šta je sa ovim?”.
“O, imaš dva…?”.
“Ne, dodao sam još jedan – tri”.
“Napisao si tri teksta?!
“Aha, a i ta knjiga je bila sranje”.
“Koja knjiga?”.
“Knjiga koju si mi dao“.

– Bio je munjeviti čitač! Mogao je zaista brzo da čita. Bio je neverovatan! Gledate ljude poput Lemija i mislite: “O, on je bezobrazan, bučan i agresivan”. Ali bio je vrlo obrazovan.

Totalno liči na njega… Lemi je najbližim prijateljima ostavio originalnu uspomenu – metke napunjene njegovim pepelom

Ranije ove godine, Ozborne je takođe otkrio da je “verovatno jedan od poslednjih ljudi” koji je razgovarao sa Lemijem pre njegove smrti.

On je za Planet Rock objasnio kako je poslednji put pozvao Lemija nakon što je postao svestan svog narušenog zdravlja.

– Nazvao sam ga; neko mi je rekao da neće uspeti, pa sam mu telefonirao i stavio ga na spikerfon. I nisam mogao da razaznam šta je govorio. Bilo je strašno – rekao je Ozi.

HL/Izvor: nm.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime