Ovo više nije ni smešno… postaje – opasno:  I Sunđer Bob na meti cenzure, zabranjene najmanje dve epizode

0
865
Oglasi
Patrik i Sunđer Bob/promo
Patrik i Sunđer Bob/promo

I “Sunđer Bob” je na udaru cenzure – najmanje dve epizode popularnog crtanog filma uklonjene su sa streaming servisa Paramount plus zbog “neprimerenog sadržaja”, uključujući “krađu gaćica” i Keba Krabu koji je u karantinu sličnom onom kakav je tokom pandemije korona virusa.

Reč je o epizodama “Sredovečni ljuskar” (Mid-Life Crustacean) iz 2002. godine i “Kraba u karantinu” (Kwarantined Krab) iz 2019. godine, u kojoj je Keba Kraba u karatinu zbog slučaja “račijeg gripa”.

NISMO NI ZNALI DA SMO RASISTI… SAD NAS UBEĐUJU DA SU CRTAĆI UZ KOJE SMO ODRASLI BILI – POGREŠAN POGLED NA SVET

Obe su nedostupne na Paramount plus streaming servisu, na kom se objavljuju svi sadržaji Nickelodeona, izdavača “Sunđer Boba”, kao i kompanije Viacom CBS, vlasnika Paramaunta.

“Sredovečni ljuskar” skinut je sa streaming servisa zbog scene u kojoj Sunđer Bob, Patrik i Keba Kraba idu u “lov na gaćice” i preturaju po fiokama sa donjim vešom, za koji se ispostavi da pripada Kebinoj majci.

Epizoda “Kraba u karantinu” takođe je skinuta, zbog sličnosti sa pandemijom korona virusa.

I…? Dokle? Pepe Le Pew Speedy Gonsales

Posted by Headliner.rs on Wednesday, 10 March 2021

Kako je rekao predstavnik za štampu Nickelodeona za IGN, razlog skidanja je što se radnja zasniva na “priči o virusu”, pa su “odlučili da je ne emituju zbog osetljivog trenutka u vezi sa pandemijom”, prenosi RT.

On je naveo i da je uklanjanje “Sredovečnog ljuskara” usledilo jer “pojedini elementi priče nisu adekvatni za decu” i dodao da se ta epizoda ne emituje još od 2018. godine.

Prema enciklopediji “Sunđer Boba”, epizoda “Kraba u karantinu” je izbačena i iz nedavno objavljenog kompleta sa 12 kompakt-diskova, koji je svetlost dana ugledao u januaru, iako se navodi da je u tom izdanju “kompletna 12. sezona”.

HL/Izvor: sputnik.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime