OVO SE NE VIĐA SVAKOG DANA… Gitarista ZZ Top i zvezda “Zvezdanih staza” u božićnom hitu

0
326
Oglasi
Bili Gibons/Photo: facebook@BillyFGibbonsOfficial
Bili Gibons/Photo: facebook@BillyFGibbonsOfficial

U novom videu popularne Božićne pesme “Rudolph the Red-Nosed Reindeer” ZZ Top legenda Bili Gibons i zvezda serije “Star Trek”, Vilijam Šatner udružili su se kako bio taj klasik izveli u novom i jedinstvenom aranžmanu.

Pesma se nalazi na novom Božićnom LP-u nazvanom “Shatner Claus”. Uz Gibonsa i Šatnera, na albumu su učestvovali i Igi Pop, Henri Rolins i članovi grupa Cars, Lynyrd Skynyrd i Jethro Tull.

Album je izašao za diskografsku kuću Cleopatra Records koji “Shatner Claus” opisuju kao “jako poseban praznični poklon – prvi Božićni album kuma dramatičnih muzičkih interpretacija koji je paralelno legenda i na pozornicama i TV ekranima”. Šatner je svoju ulogu na albumu prokomentarisao opisujući samog sebe kao “glumca koji voli muziku”.

Vilijam šatner/Photo: facebook@@williamshatner
Vilijam šatner/Photo: facebook@@williamshatner

– I izgovorene reči imaju muziku u sebi, muzikalnost i ritam komponente su koje čine muziku – dodao je Šatner.

Osvrnuo se i na komentar kako njegove obrade ponekad zvuče i pomalo parodično:

– Pesme imaju značenje same po sebi. lično sam pokušavao da dodatno interpretiram to značenje paralelno s tokom pesme. Zapravo, ranije sam već s Benom Foldsom u Los Anđelesu nastupio pred hiljadama ljudi. Izveo samo polusatni program s pesmama s našeg albuma “Has Been”. Na bis sam izveo o svoju verziju pesme “Lucy in the Sky With Diamonds” i to s prstom uperenim u publiku koja se sve vreme smejala. “Vrištali” su svih pola sata, bez izuzetkae. Želeli su da se vratimo.

HL/Izvor: mixer.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime