Ovo je službena himna Evropskog prvenstva fudbalu… Nije baš naišla na pozitivne kritike, fanovi misle da postoji bolja

0
114
Meduza, OneRepublic i Leony/Photo: UEFA.com
Oglasi

Službenu pesmu Evropskog prvenstva u fudbalu izvode DJ sastav Meduza, OneRepublic i Leony, a nakon što je objavljena neposredno pred Euro izazvala je brojne kritike.

Italijanski DJ sastav, američki pop-rock bend i nemačka pop pevačica udružili su se kako bi stvorili “himnu” ovogodišnjeg prvenstva. Pesma nosi naziv “Fire”, a do sada je na YouTubeu pregledana oko 2 miliona puta. U decembru 2023. godine je objavljeno da su Meduza, OneRepublic i nemačka pevačica Kim Petras izabrani za izvođače pesme prvenstva, a u martu 2024. je objavljeno da se Petras povukla iz produkcije.

Fudbaler Serhio Ramos snimio novu pesmu… i kao da slušamo Gipsy Kings

Nju je zamenila Leony, 26-godišnja pevačica koja posljednjih godina osvaja top liste najslušanijih pesama u Nemačkoj, a unatoč slavnim imenima koja su sarađivala na njenom stvaranju, službena himna Eura nije naišla na pozitivne reakcije slušalaca.

Naime, s obzirom na to da “Fire” nije samo službena himna prvenstva već bi trebalo da se čuje na stadionima posle svakog postignutog gola, mnogi su nakon objavljivanja pesme smatrali da bi službena himna trebalo da bude pesma “Major Tom” pevača Petera Šilinga, zbog čega je bila pokrenuta i peticija.

Posle objave pesme Leony je na društvenim mrežama javno objavila hejterske komentare koje je primila.

Kantona je ozbiljan: Okupljam bend, želim na Glastonbury…

“Ne razumem kako možeš toliko da mrziš pesmu i mene. Ali sad me to ostavlja hladnom jer se jako radujem Evropskom prvenstvu i osećam se počašćenom što sam na pesmi mogla da radim s tako velikim umetnicima”, napisala je pevačica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leony (@leony.music)

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime