Ovi honorari su stvarno postali suludi… Dve zvezde novog hit filma zajedno dobile – 55 miliona dolara

0
220
Oglasi

dont“Ne gledaj gore” (Don’t Look Up) je naučno-fantastična crna komedija koja će do kraja godine početi da se prikazuje na streaming platformi Netflix.

To je jedan od najiščekivanijih filmova godine s obzirom na to da su u glavnim ulogama Dženifer Lorens i Leonardo Dikaprio, a režira ga Adam Mekej, osvajač Oskara za scenario filma “Opklada veka” koji je ujedno bio nominovran za Oskara i za svoj poslednji film “Vice”. Ono što se sada saznaje jeste cena koja je bila plaćena da bi se ovo dvoje glumaca našlo zajedno u filmu. Iako je njihov standardni honorar oko 20 miliona dolara po filmu, Dikaprio je za ovu ulogu dobio 30 miliona dolara a Dženifer Lorens 25 miliona. Zajedno, to iznosi neverovatnih 55 miliona dolara za samo dvoje glavnih glumaca.

U filmu “Ne gledaj gore” njih dvoje glume astronome koji putuju Amerikom kako bi obavestili stanovništvo da ogroman meteor leti prema Zemlji i preti uništenju planete. U ostalim ulogama su Meril Strip, Džona Hil, Rob Morgan, Ron Perlman, Timoti Šalame, Ariana Grande, Kid Kadi, Mark Rajlens i Kejt Blanšet.

Don’t Look Up, promo
Don’t Look Up, promo

Honorar Leonarda Dikapria daleko je veći od onoga koji je dobio za ulogu u filmu Kventina Tarantina “Bilo jednom u Hollywoodu” koji je iznosio 10 miliona dolara. Dikaprio je tada smanjio svoje finansijske prohteve kako bi se taj film uopšte snimio a isto je uradio i Bred Pit. Kada su reditelja Adama Mekeja pitali kako je uspeo da dobije dve najveće filmske zvezde za svoj film, kazao je kako je Dženifer Lorens upoznao kada je imala 18 godina i od tada je pokušavao da je angažuje u svom filmu. Pišući scenario za ovaj film, glavnu žensku ulogu stvarao je razmišljajući o njoj, a njoj je prvoj i poslao scenario koji je ona prihvatila. Što se tiče Dikaprija, rekao je da nije verovao da će ga dobiti za ovaj film. Poslao mu je scenario koji se Dikapriju dopao i posle četiri do pet meseci pregovora, Dikaprio je pristao na ovu ulogu.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime