Ove godine Triple Date u Mikseru… Ničim izazvan, Volan Le Mat i (Ne)normalni

0
217
Oglasi
Ničim izazvan/ Photo: Facebook @nicimizazvan
Ničim izazvan/ Photo: Facebook @nicimizazvan

Treći, sada već tradicionalni, Double Date u Mikseru ove godine je postao Triple Date. Za to su “krivi” članovi benda Ničim izazvan, jer nisu mogli da se odluče ko će da im bude “date” ove godine.

Znači, 14. februara u Mikseru nastupaju tri benda: Ničim izazvan, Voland Le Mat i (Ne)normalni.

[accordion title=’Ničim izazvan’]

Ničim izazvan/Photo: Lampshade Media Promo
Ničim izazvan/Photo: Lampshade Media Promo

Sastav Ničim izazvan je formiran u proleće 2011. od strane Bojana Gluvajića (vokal i gitara) i Borisa Bakalova (vokal). U proleće 2012. uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te saradnje nastaje prvi singl “O tebi”.

Glasovima slušalaca pesma “O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92. Svoj prvi CD objavili su 15. aprila 2014. godine pod nazivom “Ničim izazvan” za izdavačku kuću Lampshade Media. Album je sniman tokom mostarskom studiju “MC Pavarotti”, u studiju “Šamarčina” u Vrbasu i u studiju “Dobro polje” u Beogradu, a svih 11 numera producirao je sarajevski producent Ðani Pervan.

Krajem 2015. godine objavili su svoj drugi studijski album pod imenom ”Odlaziš?” u takođe za izdavačku kuću Lampshade Media. – Stavili smo tačku na jednogodišnji rad na ovom albumu. Zadovoljni smo učinjenim i sada komotno možemo da pređemo na brušenje pesama za treći album – izjavili su članovi benda povodom izdavanja svog drugog albuma. “Odlaziš?” je producirao Đani Pervan, a pesme su snimane u studijima ”Šamarčina”, ”Neverne bebe” i ”Svi na pod” a mastering je rađen u Sloveniji i radio ga je Tat Purusha.

Ničim izazvan se posle dva uspešna albuma okreće singlovima i najavljuje novi, zreliji zvuk sa pesmom “Daleki kraj” iz oktobra 2016. i tek objavljenim spotom za pesmu”Ko nam je ubio radio” čija je premijera bila 6. februara na MTV.[/accordion]

– Double Date, evo već treći, sjajna je prilika da započnemo neke nove saradnje i da produbimo postojeće. Do sada smo 14. februara nastupali sa Evom Braun i grupom Silente, oba puta u Mikser Hausu. Ovoga puta biće interesantnije nego ikad! Vrlo smo ponosni na druženje i rad sa drugim umetnicima koji su nam bliski. Nismo mogli da se odlučimo ko da nam bude “date” ove godine, pa je Double Date dobio svoj +1! Kao prvo – biće nas tri benda! A na drugom, možda i važnijem mestu, sviramo sa ljudima kojima se divimo i koji su nam izuzetno dragi! Nadamo se da i mi posedujemo senzibilitet Voland Le Mata i da delimo vedrinu koju imaju (Ne)normalni – rekli su članovi benda Ničim izazvan i za Dan zaljubljenih obećali veče ispunjeno dobrim ritnovima, osmesima i nežnim zvucima.

Ničim izazvan su bend Voland Le Mat pozvali kao pionira nove hrvatske kantautorske scene i koji je za beogradsku publiku još uvek nepoznat, a bend (Ne)normalni kao jedan od najentuzijastičnijih, najzabavnijih i najpozitivnijih bendova koji trenutno stvaraju na našim prostorima.

Voland Le Mat

Voland Le Mat/ Photo: Facebook @tameldnalov
Voland Le Mat/ Photo: Facebook @tameldnalov

Voland Le Mat jedan je od pionira nove hrvatske kantautorske scene, a njegov album “Faustopojke” objavljen 2009. godine stekao je kultni status i dobio priznanje publike, kritike, i kolega muzičara.

Posle objavljivanja debi albuma i nekoliko promotivnih nastupa bend Voland Le Mat bio je neaktivan punih šest godina da bi se u proleće 2016. ponovo aktivirao.

Povratak je propraćen i izlaskom dva singla – pesma “Les Champs Utrinees” objavljena je početkom juna, a za singl “Nije fer” koji je izišao početkom novembra urađen je i spot u režiji Ivane Biočine i Tomislava Sokača.

(Ne)normalni

(Ne)normalni/ Photo: Facebook @nenormalninet
(Ne)normalni/ Photo: Facebook @nenormalninet

(Ne)normalni  za sebe kažu da su bend koji je nekada svirao Balaševićeve pesme, a danas svira svoje.

Na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici možete da pratite rad ovog benda i preslušate nove pesme.

Double Date #2+1 po promotivnoj ceni od 800 dinara dostupne su u Mikseru (Karađorđeva 46) i u FELIX Shop, TC Sremska.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime