Ovaj brat “bluz brata” se baš dobro snašao… Džejms Beluši zamenio Holivud plantažom marihuane

0
635
Oglasi
Džejms Beluši/Photo: facebook@belushisfarm
Džejms Beluši/Photo: facebook@belushisfarm

Glumac, komičar i muzičar Džejms (Džim) Beluši zamenio je Holivud za plantažu marihuane u južnom Oregonu u SAD. Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih poseti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u reci i drugim blagodatima ovakvog života.

Kupio je imanje od dva hektara u Eagle Pointu, a nekoliko godina posle povećao je površine za još 16 ha. Od slučajnog gosta postao je uzoran farmer i aktivan kada su u pitanju dešavanja u lokalnoj zajednici. Organizuje dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao obnovu mlina koji je izgoreo.

Prvobitna namera mu nije bila da se bavi poljoprivredom, ali je država Oregon 2014. godine legalizovala marihuanu i tu je Beluši video šansu. Započeo je 2015. godine sa 48 biljaka.

Moving and Planting our new babies and strains in Mothership 2!

Posted by Belushi’s Farm on Saturday, 14 May 2022

Sada ima oko 37 hektara zemljišta i legalni je uzgajivač šest sorti. Ima četiri savremena staklenika i zatvorene prostore, zapošljava 15 radnika. Imanje je snabdeveno opremom za sušenje, preradu i pakovanje.

Na njegovim parcelama pasu komšijska goveda, a na imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizuje proslavu jesenje berbe kada dočekuju vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve uzgaja prirodno i da svaka sorta ima drugačiji efekat, a njemu je najvažnije da nekome može da pomogne. Ima i TV seriju na Discoveryju o svojoj farmi: “Growing Belushi.” Prodaje i medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu poput sladoleda Blues Brothers i CBD-a za kućne ljubimce.

HL/Izvor: agroklub.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime