Ova avlija je sve, samo ne obična… U Bavaništu održan 7. Art Avlija Multimedijalni SMS Fest (fotoreportaža)

0
246
Oglasi
Di Luna Blues Band (Art Avlija)/ Photo: AleX
Di Luna Blues Band (Art Avlija)/ Photo: AleX

Sedmi put, kasnije nego što je planirano, i u nešto drugačijem formatu nego ranije, u Bavaništu je u subotu održan Art Avlija multimedijalni SMS fest.

Ovog septembra, na 16 ari dvorišta Goce i Raše u mestašcu na pola puta između Pančeva i Kovina, objedinjeno je više umetničkih pravaca – slika, muzika, skulptura – pa je ova avlija s pravom postala – multimedijalna.

Uz sve mere propisane odlukama Kriznog štaba, svima koji su prelep subotnji dan rešili da provedu u Bavaništu predstavljeno je gotovo 50 umetničkih dela (21 slika i 28 skulptura), a muzički program bio je raznovrsniji nego ikada ranije.

Program je vodila sjajna pevačica Nataša Guberinić, a redom su, još od ranih popodnevnih sati, naastupali Kochetov Quintet, Dragan Ćalina Quartet, Mooncage, Iva Ikon, Di Luna Blues Band & Nataša Guberinić i Petar Z, da bi muzički deo festivala bio završen na tradicionalan način, jam sessionom.

Uz ovaj “švedski sto” muzičke i likovne umetnosti, već dobro poznato banatsko gostoprimstvo i đakonije iz neprevaziđene vojvođanske kuhinje, nije čudno što jedva čekamo naredno izdanje festivala. Svi verujemo bez ikakvih mera i zabrana.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime