Otvoreno pismo i video apel Džeka Vajta “velikoj braći”, diskografskim kućama Sony, Universal i Warner…  

0
261
Oglasi
Džek Vajt/Photo: promo Third Man Records
Džek Vajt/Photo: promo Third Man Records

Džek Vajt objavio je otvoreno pismo i video apel velikim izdavačkim kućama kako bi izgradili sopstvene pogone za proizvodnju vinilnih ploča.

“Barem jednom nedeljno, bez greške, neko će me kontaktirati tražeći da im pomognem u ubrzanju proizvodnje vinilnih ploča”, piše White na početku svog pisma. “To je prirodna pomisao… znajući da posedujem pogon za štampanje i da imam svoju izdavačku kuću – ako netko može pomoći, to je ovaj tip!”.

NOVA FORA: AKO HOĆETE NA KONCERT DŽEKA VAJTA – TELEFON U KESICU…

Kao osnivač Third Man Recordsa, Vajt je postao jedan od vodećih zagovornika i proizvođača vinilnih ploča. Tokom godina, nekoliko velikih umetnika – uključujući Džej Zija i Dejva Šapela – udružilo se s Third Manom kako bi objavili svoja izdanja na vinilu.

I PAPA VOLI VINIL…POGLAVAR KATOLIČKE CRKVE SNIMLJEN KAKO U VEČERNJOJ SATIMA IZLAZI S PLOČAMA U RUKAMA IZ RIMSKE MUZIČKE PRODAVNICE

Ali, kako Vajt nastavlja da objašnja u svom pismu, nedavni problemi u lancu nabavke i uska grla u proizvodnji doveli su do vremena zaokreta “koje trenutno naginje dužini ljudske trudnoće”.

“U svetu koji je toliko zavistan od toga da bude u trenutku i da je tačno tempiran (singl, album, turneja itd.), ovi vremenski rokovi su ubice zamaha, duše, umetničkog izraza i daleko prečesto, sredstva za život”.

OVO VIŠE NIJE TRENUTNA RETRO MODA… OVE GODINE U BRITANIJI PRODATO NAJVIŠE VINILA U POSLEDNJIH 30 GODINA

Vajt nastavlja da ulaže u svoj Third Man Records s novim pločama i više zaposlenih. Međutim, dodaje, “veliki problemi koje sada vidimo zahtevaju velika rešenja”.

“U tom duhu obraćam se našoj kolegijalnoj velikoj braći u svetu muzike, Sonyju, Universalu i Warneru, i uljudno ih preklinjem da pomognu da se ublaži ovaj nesrećni zaostatak i počnu da izdvajju resurse za izgradnju proizvodnih pogona”.

Govoreći o svojoj detroitskoj fabrici vinila, Vajt kaže: “Sada je 2022. i vinil više nije modni trend. Vinilne ploče su eksplodirale u poslednjoj deceniji, a potražnja za njima je neverovatno velika. Mali punk bend ne može da dobije svoju ploču osam do deset meseci”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime