Otvoren konkurs za književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković“

0
535
Slaviša Nikolin Živković/ Photo: Promo (Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša)
Oglasi

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša i Grad Niš u saradnji sa Niškim kulturnim centrom raspisali su konkurs za gradsku književnu nagradu”Slaviša Nikolin Živković“ za najbolji rukopis napisan na srpskom jeziku.

Konkurs će biti otvoren od 30. oktobra do ponoći 30. novembra 2022. godine.

Književni stvaraoci iz Srbije i inostranstva mogu da konkurišu slanjem neobjavljenog književnog rukopisa knjige proze, poezije ili drame u elektronskoj formi na adresu Društva: konkurs@drustvoknjizevnika.com

Dokument sa književnim delom, napisanim ćiriličnim ili latiničnim pismom, uz obavezne dijakritike, slati isključivo u vord formatu. Poželjno je da isti dokument sadrži i kontakt podatake, biografiju sa fotografijom i bibliografskim podacima.

Photo: pixabay.com

Ova književna nagrada čuva uspomenu na pisca čije ime nosi i njegovu zaostavštinu, a od 2019. godine odlukom Skupštine Grada Niša postaje zvanična gradska književna nagrada. Sastoji se od povelje i objavljene knjige laureata.

Posle prethodno objavljenog užeg izbora rukopisa, ime dobitnika nagrade biće objavljeno 3. aprila 2023. godine na datum kad je rođen Slaviša Nikolin Živković.

Pojedini delovi iz prispelih, a nenagrađenih rukopisa, predlogom žirija i uz pristanak stvaraoca, mogu biti objavljeni u književnoj periodici.

Dosadašnji laureati ove književne nagrade su Zoran Pešić Sigma, Stana Dinić Skočajić, Miloš Grozdanović, Dragan J. Ristić i Vukosav Delibašić za rukopis “Povratak iz pakla“, novi roman koji će Društvo književnika predstaviti do kraja godine na svečanosti u Nišu, prilikom dodele Nagrade Slaviša Nikolin Živković za prethodnu godinu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime