Otvaranje sedme sezone Barutane 5. i 6. juna… Nastupaju: Marko Nastić, Andrew Meller, Ilija Đoković, Marko Milosavljević…

0
420
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Barutana, jedan od najpopularnijih letnjih klubova, koji više od dve decenije okuplja ljubitelje elektronskog i alternativnog zvuka, ponovo otvara svoja vrata ovog vikenda.

Sedma sezona kultne počinje u petak, 5. juna nastupima lokalnih di-džejeva: Marko Nastić (koji je tokom više od dvadeset godina uspešne internacionalne karijere objavio na stotine izdanja i imao na hiljade nastupa širom sveta), Andrew Meller (producent koji osvaja svetske top liste, kao i bine velikih festivala), Vladimir Dragaš (koji je u di-džejigu od davne ’95. godine, primarno se fokusirajući na psychedelic trance pravac, da bi se tokom godina pronašao u minimal i techno zvuku, okrećući se grooveu i atmosferičnim elementima elektronike) i Kid Kimi (koji propagira poseban muzički spektar, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, a nastupi su uvek fuzija ambient, deep, dub, house i techno zvuka).

Vikend otvaranja nastavlja se i sledeće večeri, pa će u subotu, 6. juna nastupiti: Marko Milosavljević (miljenik domaće klupske publike i strastveni kolekcionar ploča), Ilija Đoković )jedan od lokalnih muzičkih talenata koji gradi veoma uspešnu internacionalnu karijeru), i mladi Coeus (momak koga nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, član etikete Afterlife, čiju muziku redovno vrte Tale of Us, Adriatique i Oliver Koletzki).

Andrew Meller/ Photo: Promo (Barutana Beograd)
Andrew Meller/ Photo: Promo (Barutana Beograd)

Od druge polovine devedesetih godina u Barutani su se održali brojni muzički i kulturni događaji. Najlepša letnja pozornica na Kalemegdanu bila je domaćin nezaboravnim beogradskim žurkama i koncertima.

Posle skoro decenijske pauze, svoja vrata ponovo je otvorila 2014. godine i u proteklih šest sezona, niz događaja ostali su urezani u sećanje mnogobrojnim posetiocima.

U poslednjih nekoliko godina, publika u Barutani mogla je da sluša mnoge vodeće zvezde elektronske scene: Black Coffee, Hernan Cattaneo, CamelPhat, Mark Knight, Booka Shade, Nick Warren, John Digweed, Tiga, Silicon Soul, Dubfire, Darren Emerson, Gilles Peterson, Miss Kittin, Kollektiv Turmstrasse, Monika Kruse, Denis Sulta…

Posetioci Barutane uživali su i u sjajnim koncertima stranih i domačih bendova i izvođača – Ministry, Soulfly, Triggerfinger, Gus Gus, Lajko Felix, Darko Rundek, SARS, Atheist Rap, Ničim izazvan, Mortal Kombat, Deca Loših Muzičara, Miško Plavi, Goribor, Marčelo, Iskaz, THCF…

Ulaznice za vikend otvaranje kluba Barutana dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice iznosi 500 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime