OTKRIVENI HEADLINERI MIKSER FESTIVALA 2017: U silose Žitomlina stižu Jura Stublić i Film, Disciplin A Kitschme, Edo Maajka, Avalanche Party…

0
195
Oglasi
Photo: house.mikser.rs
Photo: house.mikser.rs

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima Žitomlina na donjem Dorćolu, pod sloganom “MIGRACIJA”.

A prva muzička imena festivala su: Jura Stublić i Film, Disciplin A Kitschme, Edo Maajka, britanski Avalanche Party, E-play, Zemlja Gruva, Bojana Vunturišević i mnogi drugi.

Avalanche Party/ Photo: Facebook @AvalancheParty
Avalanche Party/ Photo: Facebook @AvalancheParty

U petak 26. maja iz Engleske na glavnu binu Mikser festivala nam stiže Avalanche Party garažni-pank bend čiji  nastupi predstavljaju  pravu eksploziju energije i zvuka, a možda ih najbolje opisuje rečenica:

–  Ovo je rokenrol u svom najstrašnijem obliku, sa zubima pit bula.

E-play/Photo: Nebojša Babić
E-play/Photo: Nebojša Babić

Posle benda Avalanche Party nastupiće E-Play, srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine.

E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa. Bend je nedavno objavio novi singl pod nazivom “Da budemo samo dobro” i njime najavio novi album za 2017. godinu.

Disciplin A Kitschme/ Photo: Facebook @disciplinAkitschme
Disciplin A Kitschme/ Photo: Facebook @disciplinAkitschme

Disciplin A Kitschme u postavi Koja – bas i vokal, Manja – prateći glas, Vul- bubnjevi i Djeke – usna harmonika obradovaće Beograđane još jednim zvučnim udarom 26.maja na glavnoj bini Mikser festivala.

Posle ponoći binu preuzima organizacija Kišobran. Za one koji ne znaju, Kišobran žurke važe za omiljene u gradu, gde se pleše dugo, a zaljubljuje često.

Bojana Vunturišević/ Photo: youtube.com printscreen
Bojana Vunturišević/ Photo: youtube.com printscreen

U subotu 27. maja prestoničku publiku Mikser festivala očekuje nastup Bojane Vunturišević (Svi na pod), specifičnog vokala i jedinstvene harizme.

Pesmom “Kese etikete”, Bojana je najavila prvi album “Daljine” koji je radila sa svojim dugogodišnjim saradnikom Ivanom Mirkovićem Bambijem i Minjom Bogavac.

Publika će upravo na Mikser festivalu imati priliku da čuje album u celosti, uključujući i hitove grupe Svi na pod, ali i da se upozna sa Bojaninim pratećim bendom u sastavu: Ivan Mirković Bambi i MKDSL.

Zemlja Gruva/ Photo: Promo

 

Posle Bojane na scenu izlazi Zemlja gruva, beogradski  bend prepoznatljiv po specifičnom imidžu, scenskom performansu i samostalnom delovanju na sceni koji u okviru sopstvenog studija i etikete “Gruvlend” stvara autorsku muziku.

U junu 2016, Zemlja Gruva objavila je drugi studijski album “Šta stvarno želiš” na kom se našlo 8 novih pesama i dve vec objavljene “Sudopera” I “Jednom je sada”.

Edo Maajka/ Photo: Demofest
Edo Maajka/ Photo: Demofest

Istog dana popularni bosanski reper Edo Maajka sa novim bendom, nastupiće pred publikom Mikser festivala.

Posle sjajnog nastupa u Mikseru 2016 Edo Maajka se ponovo vraća u Beograd, gde nastavlja da se britkim jezikom obračunava sa ovdašnjim mentalitetom i da se protiv boljki društva u regionu bori oštrim, ali šarmantnim i inteligentnim rimama

Bang La Decks / Photo: Facebook @BangLaDecks
Bang La Decks / Photo: Facebook @BangLaDecks

Posle ponoći Love Revolution Party vodi vas na putovanje kroz svet tolerancije i ljubavi za sve nas. Ovom prilikom u okviru posebnog izdanja festivalske žurke nastupiće popularni grčki house duo Bang La Decks i izraelski DJ i producent Sagi Abitbul koji je između ostalog radio remikse za veliki broj svetskih muzičkih imena.

Fikusi/ Photo: Facebook/ Fikusi
Fikusi/ Photo: Facebook/ Fikusi

U nedelju 28. maja na glavnoj bini nastupiće sarajevski bend Fikusi, dok će festival  zatvoriti Zagrebački Film na čelu sa pevačem Jurom Stublićem.

Jedna od udarnih snaga jugoslovenskog novog talasa brzo je postao prvorazredan pop-rok bend srednje struje, koji sa velikim hitovima poput “Zamisli zivot“, “Pjevajmo do zore“ ili “Sjecam se prvog poljupca“ u posedu, nije izgubio ništa od svoje koncertne privlačnosti i pored autorske  neaktivnosti njegovog vodje poslednjih 25 godina.

Film/ Photo: Facebook @JuraStublicFilm
Film/ Photo: Facebook @JuraStublicFilm

Na festivalu će nastupiti i koncept brend ExYu Vinyl Diggers, ekipa striktno-vinil di-džejeva sa prostora bivše Jugoslavije.

Ograničeni broj promo ulaznica možete nabaviti po sledećim cenama:
Petak 26. maj do ponoći 500 dinara, nakon ponoći 250 dinara
Subota 27. maj do ponoći 600, nakon ponoći 800 dinara
Nedelja 28. maj 500 dinara
Komplet ulaznice za sva 4 dana 1200 dinara.

Sve cene ulaznice su promotivne i važe za prvih 500 ulaznica, a možete ih nabaviti na prodajnim mestima Gigstixa i u Mikseru .

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime