Otkriven spomenik grupi Smak na Trgu omladine u Kragujevcu…

0
345
Spomenik grupi Smak, screensho YouTube RTK
Oglasi

Grupa Smak dobila je spomenik na Trgu omladine u Kragujevcu, a četiri skulpture svečano su otkrivene u prisustvu članova benda Radomira Mihailovića Točka, Slobodana Stojanovića Kepe i Zorana Milanovića.

Skulpture pokojnog pevača grupe Smak Borisa Aranđelovića sa mikrofonom i čuvenim dairama, Točka sa gitarom, Kepe za bubnjevima i Zorana sa bas gitarom izvajala je umetnica Katarina Tripković, a inicijativu za postavljanje spomenika pokrenuo je kragujevački Dom omladine. Autor skulptura je Katarina Tripković.

Statue od bronze postavljene su ispred Doma omladine.

Ovako će izgledati spomenik grupi Smak na Trgu omladine u Kragujevcu… Šta kaže struka?

Slobodan Stojanović Kepa je rekao da je velika čast dobiti spomenik u gradu u kojem je bend počeo karijeru.

– Ovo je jedna kruna našeg rada i dokaz da je neko procenio našu muziku onako kako smo mi želeli. Mi smo se uvek trudili da sviramo što bolje i jako sam ponosan na sve to, pogotovo što se to dešava u Kragujevcu. Moglo je da se desi i u Beogradu ali Kragujevac je naš grad – rekao je Kepa.

Zoran Milanović je rekao da je ovaj gest nešto o čemu su mogli da sanjaju i da je veoma ponosan što je član legendarnog benda.

– Mi smo uvek bili skromni, tako da je ovaj spomenik možda čak i previše, ali nadam se da će imati efekta i na neke buduće generacije, da smo ipak ostavili veliki trag u muzici i jako sam srećan zbog toga – naveo je on.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da je grupa Smak jedan od najvećih simbola tog grada.

– Ideja je bila da spomenik bude na ovom prostoru zato što su oni počeli karijeru u Domu omladine i stvorili najveće hitove koje generacije pamte i danas pevaju. Ove statue članova benda će biti i turistički veoma važne za Kragujevac, jer sigurno je da će svako ko dodje želeti da se fotografiše pored spomenika, ali i da se podsetimo svi najvećeg benda sa prostora bivše Jugoslavije. Mi kao grad smo podržali inicijativu jer je naša dužnost da ih na ovaj način ispoštujemo – rekao je Dašić.

Veliki broj građana okupio se kako bi pozdravio i fotografisao se sa članovima benda, ali i njihovim statuama, nakon čega su uživali u koncertu grupe Smak plus.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime