Otadžbina, prijatelji moji, nije predsednikovo dupe koje treba da se liže i ljubi… Poznatom ruskom rokeru preti kazna zbog izjave o Putinu i domovini

0
287
Oglasi
DDT Jurij Ševčuk/Photo: promo facebook DDT - Yuri Shevchuk
DDT Jurij Ševčuk/Photo: promo facebook DDT – Yuri Shevchuk

Lideru poznate ruske rok-grupe DDT Juriju Ševčuku preti novčana kazna zbog “diskreditacije ruske armije”. Njega su posle koncerta u sredu ispitivali pripadnici bezbednosnih službi zbog reči izgovorenoj publici.

– Otadžbina, prijatelji, to nije predsednikovo dupe koje mora da se liže i ljubi sve vreme. Domovina je ona siromašna baka koja sve vreme prodaje krompir na železničkoj stanici. To je domovina – rekao je Ševčuk publici tokom koncerta u ruskom gradu Ufa, u Republici Baškiriji, posle koga su ga ispitivali pripadnici bezbednosnih službi.

TOTALNA PARANOJA… FRANCUSKI REDITELJ PROMENIO IME FILMA, JER SLOVO “Z” ASOCIRA NA PUTINA

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da su u vezi sa “provokativnim izjavama rok muzičara Jurija Ševčuka tokom koncerta 18. maja u sportskom kompleksu Ufa Arena, službenici odeljenja policije broj 7 ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova za Ufu sačinili protokol o administrativnom prekršaju” i da su materijale uputili sudu na razmatranje.

Organizator koncerta Radmir Usaev je na Facebooku saopštio da su odmah posle koncerta došli pripadnici službi bezbednosti, u bekstejdžu odvojili Ševčuka od ostalih članova grupe i tokom sat vremena razgovarali sa njim o koncertu, kao i o njegovim pogledima na rat u Ukrajini i o domovini.

DEPARDJE SE OKRENUO PROTIV PUTINA: RUSKI NAROD NIJE ODGOVORAN ZA NJEGOVE LUDE ISPADE…

Usaev je kazao da su pripadnici službe bezbednosti planirali da privedu muzičara, ali da su odustali, i napisali samo prijavu za prekršaj.

Posle početka ruske agresije na Ukrajinu, ruski parlament je usvojio zakon kojim za diskreditovanje ruske armije preti kazna do 15 godina zatvora.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime