Osvetnice Majli Sajrus i Lana Del Rej… Albume objavljuju na isti datum, a singlove na rođendane bivših

0
442
Majliu Sajrus - Endless Summer Vacation, promo
Oglasi

Majli Sajrus najavila je novi album, “Endless Summer Vacation”, koji izlazi 10. marta, a njemu će prethoditi singl “Flowes” koji izlazi 13. januara.

U objavama na društvenim mrežama nije spomenula da je to 33. rođendan njenog bivšeg partnera Liama Hemsvorta, ali nije ni morala.

U objavi kojom promoviše singl uključila je kratak isečak pesme u kojem se čuje kako peva “I can love me better”.

New Year, New Miley… Majli Sajrus najavila “nešto veliko” za 2023.

Majli i Liam upoznali su se 2009. na snimanju filma “The Last Song”. Prvi put su se verili 2012. pre nego što su prekinuli sledeće godine, otprilike u isto vrijeme kad je Majli objavila “Wrecking Ball”, pesmu koju su mnogi takođe protumačili kao (p)osvetu Liamu. Ipak, par se pomirio, venčali su se 2018. da bi se već sledeće godine razveli.

Čini se kako je na pomolu “osvetnički” trend s obzirom na to da je gotovo istu stvar uradila i Lana Del Rey kada je najavila svoj novi album koji takođe izlazi 10. marta. Ona nije bila tako diskretna kao Majli. Naime, postavila je jedan jedini billboard i to u Tulsi gde živi njen bivši, policijac/influenser Šon Larkin, a na svom instagram profilu je uz fotografiju billboarda napisala “Lično je”. Isto tako, naslovni singl “Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd” objavila je 7. decembra, na rođendan spomenutog bivšeg.

Opljačkana Lana Del Rej, nova muzika i tekstovi bili na laptopu, pesme već cure na internetu

Korišćenje pesama kao osvete bivšima u muzici nije nova stvar. Džezmin Saliven je besnela na bivšeg kad je ​”razbila prozore na (njihovom) autu”, Keri Andervud je neslavno zabila svoje ključeve ​”u njegov lepi, mali, poboljšani pogon na sva četiri točka”, a Karli Sajmon odvojila je vreme da jasno poruči bivšem ​”Tako si sujetan”, u hitu iz 1972. koji je nedavno oživeo na TikToku. Tu je i Tejlor Svift, koja ima ceo katalog osvetničkih himni, kao što su “Blank Space”, “Look What You Made Me Do” i “Karma”. U pesmi “Kill Bill” s novog albuma SZA pak peva o tome kako je razmišljala o ubistvu bivšeg i njegove nove devojke, a sve uz ironičan stih “I’m so mature”.

Lana Del Rej za promociju albuma zakupila jedan jedini bilbord… u gradu bivšeg dečka

Ali, Sajrus i Del Rej otišle su korak dalje, a njihovi potezi pokazali su se kao marketinško zlato. Lanin jedan jedini billboard podstakao je više rasprava na internetu nego što bi to učinila tradicionalna reklamna kampanja. U međuvremenu, bezbrojni su članci (uključujući i ovaj) napisani o rođendanskom Majli iznenađenju za Hemsvorta. Dakle, našle su recept.

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime