OSVALD, SREĆNI ZEC… U Japanu pronađen davno izgubljeni Diznijev kratki film

0
572
Oglasi
Osvald, srećni zec/Photo: YouTube printscreen
Osvald, srećni zec/Photo: YouTube printscreen

“Neck ‘n’ Neck” je kratki animirani film koji je Volt Dizni kreirao još 1928. godine, međutim do danas je taj film bio izgubljen. Sada je ovo crno-belo ostvarenje u kom glavnu riječ vodi Osvald, srećni zec, pronađeno u Japanu.

Dizni je Osvalda kreirao 1927. godine, samo godinu dana prije nego što je Miki Maus njega i njegovu kompaniju pretvorio u omiljeni studio animacije na planeti.

Osvald, srećni zec i Miki Maus/Photo: YouTube printscreen
Osvald, srećni zec i Miki Maus/Photo: YouTube printscreen

Priča o ovom animiranom filmu je poprilično komična. Naime, “Neck ‘n’ Neck” nije bio u potpunosti izgubljen već više zaturen. Japanac Jasuši Vatanabe kupio je print ovog kratkog filma od preprodavca igračaka u Osaki dok je bio u srednjoj školi. Vatanabe, koji sada ima 84 godine, nije shvatio da poseduje izgubljeni Diznijev film sve dok nije pročitao knjigu Dejvida Boserta iz 2017. godine naziva “Oswald the Lucky Rabbit: The Search for the Lost Disney Cartoons” u kojoj se pominje da je Dizni kreirao 26 kratkih filmova sa Osvaldom, ali da je samo 19 filmova preživelo.

Sada je zvanično potvrđeno od strane The Walt Disney Archives da se radi o izgubljenom Diznijevom filmu u kom Osvald i njegova devojka beže od psa policajca. Policajac ih ganja dužinom planinskog puta dok se njihova vozila u Diznijevom stilu savijaju dok prate krivudavi put.

Bosert, koji je potpuno oduševljen ovim otkrićem, nada se da će u skorijoj budućnosti organizovati javno prikazivanje ovog filma.

HL/Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime