“Oppenheimer”, “Barbie” i “Poor Things” favoriti na dodeli nagrada Zlatni globus

0
138
Oppenheimer/ Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Filmska nagrada Zlatni globus biće dodeljena 81. put 7. januara (u 2 sata ujutru 8. januara po našem vremenu) u hotelu Beverli Hilton na Beverli Hilsu, a prenos će biti emitovan na američkoj televiziji CBS, kao i na servisu Paramount +, saopštili su organizatori.

Barbie, Ken i tvrdi rok… Deluje nemoguće, ali dva ozbiljna rokera biće na soundtracku za novi blockbaster

Na listi nominacija vodi globalni fenomen “Barbie” sa 10, a na drugom mestu je film “Oppenheimer” sa osam nominacija.

Barbie/Photo: YouTube printscreen

Zlatni globus je po pravilu uvek odlična prognoza i uvertira za Oskara, tako da mnogi dobitnici mogu da budu i laureati nagrade Američke filmske akademije.

Kako je Kilijan Marfi stvarno naučio predavanje iz fizike na holandskom za “Oppenheimera”…

Magazin “Variety” neposredno pre objavljivanja nominovanih za Zlatni Globus objavio je članak u kome se navodi da se najviše očekuje od filma “Barbie” Grete Gervig, ostvarenja “Oppenheimer” vizionara Kristofera Nolana, “Poor Things” Jorgosa Lantimosa, a visoko se kotira i ostvarenje “Ubice Cvetnog Meseca” Martina Skorsezea

Nominacije u 26 kategorija objavljene su početkom decembra, i prema konceptu uvedene su dve nove – Najbolji blokbaster (najveća zarada filma na blagajnama) i Najbolja izvedba u stend-apu.

Svaka kategorija sada ima po šest nominacija umesto pet, a za njih glasa oko 300 filmskih novinara.

Program ceremonije dodele Zlatnih globusa će voditi komičar i glumac Džo Koj, što je objavljeno samo dve nedelje pre same ceremonije.

Glumac je rekao da je odmah prihvatio ponudu da vodi šou, ali se onda osvestio da ima svega dve sedmice da napiše viceve za svoj program vodjenja u direktnom TV prenosu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime