Opet frka oko Supermena… Zašto se sad bune Indijci?

0
311
Oglasi
Supermen/, promo
Supermen/, promo

Indijski ljubitelji DC Comicsa kritikuju izdavača stripova zbog prikazivanja Kašmira kao sporne teritorije u svom najnovijem animiranom filmu “Injustice”, koji je objavljen 19. oktobra.

U video snimku koji kruži internetom prikazano je kako Supermen i Wonder Woman uništavaju indijsku vojnu infrastrukturu.

Pred kraj, Supermen proglašava teritoriju savezne unije zonom bez oružja.

I Indija i Pakistan polažu pravo na etnički raznoliku himalajsku regiju u potpunosti, ali kontrolišu samo njene delove. Indija istorijski tvrdi da je federalna teritorija Džamu i Kašmir sastavni deo njenog jedinstva.

“Obožavaoci DC -a u Indiji, pokažite patriotizam i bojkotujte Injustice. Ovo je grozno. Propagandni anti-indijski narativi treba da nestanu”, napisala je jedna osoba na Tviteru.

I zvanično i nacrtano… Novi Supermen je – biseksualac. To je rešeno… ko je sledeći?  

“DC Comics, ovo je nečuveno, Kašmir je sastavni deo Indije, zato se klonite toga ili uništite svoje tržište u Indiji”; “Vreme je da se zabrane DC filmovi u Indiji”, pisali su korisnici mreže.

A šta ako bi Supermen bio – negativac? Snimljena horor verzija priče o superheroju

Međutim, ima onih koji tvrde da su takve scene oduvek postojale u univerzumu DC “mnogo pre nego što je ‘Wokism’ postao bitan”.

“Bar pročitajte priču o Injustice i stripove koji su nastali pre nego što je ‘Wokism’ postao važna stvar”, napisao je jedan Tviteraš.

“Ovo je oduvek postojalo, i ne samo Kašmir, Superman je s***ao svaki drugi vojni sukob na planeti”, piše drugi korisnik mreže.

“Injustice” je animirani “Justice League” film koji je zasnovan na istoimenoj video igri. Priča se dešava na alternativnoj Zemlji u kojoj je Džoker prevario Supermena da ubije Luiz Lejn, razbesnevši junaka.

Neobuzdani Supermen odlučuje da preuzme kontrolu nad Zemljom za svoje dobro, navodeći Betmana i njegove saveznike da pokušaju da ga zaustave.

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime