“Operacija: Izgubljeni dečak”… dokumentarac koji stvarno treba videti

0
416
Operacija izgubljeni decak/Warner Bros. Discovery Serbia
Oglasi

Dokumentarna serija “Operacija: Izgubljeni dečak” je teška, ali važna herojska priča o službenicima iz manjih policijskih jedinica u Norveškoj, koji su bili ključni akteri u razbijanju svetske mreže pedofilije.

Ovaj kriminalistički serijal otkriva detalje četvorogodišnje potrage za osumnjičenima koja je započeta nakon telefonskog poziva petnaestogodišnjaka iz Bergena.

“Waco: American Apocalypse”… Na ovaj dokumentarac Amerika nije bila spremna

Gledaoci će imati priliku da ovu seriju iz produkcije TV Norge prate od 27. jula sa početkom u 21.00 sat na Investigation Discovery (ID).

Operacija izgubljeni decak/Warner Bros. Discovery Serbia

Magnus Vatn, programski direktor Warner Bros. Discovery mreže objašnjava koliko je značajno da ovakav serijal dopre do što šire publike i kako treba da se istaknu poput već prikazanih dokumentarnih filmova Estonija i Baneheja.

Understanding Christopher Wallace… Snima se dokumentarac o Notorious B.I.G.-u

– “Operacija: Izgubljeni dečak” prenosi iskustva norveških istražitelja tokom višegodišnje akcije i rada na slučaju. Pored njih, FBI je takođe uključen u razotkrivanje ove svetske mreže. Ulazak u ovu tajnu i mračnu grupu je izuzetno zahtevan, a ovim akcijama je policija uspela da razotkrije ljude koji stoje iza nje – navodi Vatn.

Operacija izgubljeni decak/Warner Bros. Discovery Serbia

Tokom jednog majskog dana 2006. godine petnaestogodišnjak Martin Krosnes odlazi u centar Bergena da upozna dečaka istih godina sa kojim je ćaskao na mreži. Ispostavlja se da je navodni dečak muškarac od 39 godina, koji želi da odvede Krosnesa u svoju hotelsku sobu. Tinejdžer uspeva da se izvuče i poziva policiju, što dovodi do neočekivanih posledica. Ovim događajem započinje velika, međunarodna akcija razotkrivanja globalne mreže pedofila – Operacija: Izgubljeni dečak.

Norveška policija je 2006. godine nakon pokretanja ovog slučaja ubrzo shvatila da se u Bergenu ne radi samo o groomingu, nego i drugim velikim problemima.

Ludi dijamant… Pogledajte službeni trejler za dokumentarac o Sidu Baretu

Došlo je do saznanja da je osoba koja se pretvarala da je tinejdžer zapravo iskusni policajac Johan Martin Vie, koji svoje mračne tajne krije na najskrivenijim delovima interneta. Materijal za zloupotrebu pronađen na njegovom kompjuteru i vodi istražitelje u zemlje poput Rumunije, Brazila, Avganistana, Velike Britanije, Italije i SAD, kao i do široke međunarodne policijske saradnje. Ono što počinje u Brigenu u Bergenu kulminira, između ostalog, u nekoliko FBI akcija sprovedenih u Holivudu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime