Opasnom magistralom i s gitarom preko ramena Kralj Čačka stiže 11. novembra u Dorćol Platz

0
364
Kralj Čačka, OK Fest 2023/ Photo: AleX
Oglasi

Zemlja nije njegov dom, ali to i jeste glavni dragulj njegove krune. Kroz svoje slike, stihove i pesme, Kralj Čačka vodi nas na razne planete.

Mešanjem džeza, bluza, rokenrola i šansona kreirao je autentični izraz, koji je iz zadimljenih lokalnih kafanica vrlo brzo stigao do respektabilnih koncertnih dvorana.

– Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena – opisao ga je muzički kritičar Žikica Simić.

Kralj Čačka/ Photo: AleX (BBF)

Svakim novim delom sve više intrigira publiku, ali i druge umetnike, koji su nedavno o Nenadu Mariću, Kralju Čačka, snimili dokumentarni film.

“Zemlja nije moj dom” je i naziv filma koji je javni servis upravo premijerno prikazao, a u kojem se priča o opstajanju suptilne estetike na rubu velikog, mutnog talasa u kome se valjaju grabež i bezobzirnost, nemoral i neestetika, prljavi novac i ukus gorčine.

A zapravo je sanjalačko putovanje kroz vreme, priča o odrastanju i sazrevanju. Portret umetnika iznutra i spolja.

Svi reflektori su upereni u njega. Biće i oni u Dorćol Platzu 11. novembra kada će Kralj Čačka ponovo izaći pred svoju publiku.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.700 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs. Redovna cena iznosiće 2.000 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime