Dan kada su njih četvorica prošli pešačkim prelazom na Abbey Roadu… pravo u istoriju

0
575
Oglasi
The Beatles Abbey Road Album Cover
The Beatles Abbey Road Album Cover

Pre tačno 54 godine članovi legendarne grupe Beatles fotografisani su na pešačkom prelazu u severnom delu Londona, čime je nastao jedan od najprepoznatljivijih omota muzičkih albuma u istoriji.

Fotografija Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara na “zebri” Abbey Road nastala je ispred studija EMI, gde su i snimili istoimeni album.

PEŠAČKI PRELAZ KOJI JE PROMENIO SVE(T)… Čuveni album “Abbey Road” The Beatlesa 50 godina kasnije u novom izdanju sa novim stereo miksom

Taj prizor su oponašali brojni ljubitelji ove grupe iz Liverpula.

Škotski fotograf Jan Mekmilan snimio je samo šest fotografija, a peta je iskorišćena za omot 11. studijskog albuma Bitlsa, objavljenog 26. septembra 1969.

Na fotografiji, članove grupe “predvodi” Lenon u belom odelu, Star je nosio crno odelo, a Makartni je bio bos, “u raskoraku” sa cigaretom, dok je Harison nosio džins.

The long and winding road… Fanove Beatlesa koji žele da se slikaju na čuvenoj Abbey Road zebri, Google Maps šalje na – pogrešan pešački prelaz

U pozadini je parkirana bela “buba”.

Čitaoci magazina Rolling Stoun su 2009. proglasili “Abbey Road” za najbolji album Beatlesa. Ispostaviće se da će to biti i poslednji album koji su zajedno snimila sva četiri člana grupe.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime